Stockholms universitet logo, länk till startsida

En annan blick på… Frescati

Föreläsning

Datum: onsdag 11 maj 2022

Tid: 17.00 – 18.30

Plats: Start: Konsthallen Accelerator

Performativ vandring i två akter. I området kring Stockholms universitet söker vi spåren efter vetenskapsmän och kolonisatörer men också efter århundraden av samisk närvaro. Välkommen att delta i en performativ vandring med konstnären Hanni Kamaly, curatorstuderande Lina Aastrup och arkeologen Jonas Monié Nordin, Stockholms universitet. Konstnären Malin Lin Nordström medverkar med ett ljudkonstverk.

Hur ser det egentligen ut omkring oss? Vad kan monument och platser runt universitetet berätta? När restes monumenten, varför och av vem? Hur har platserna fått sina namn, vad säger de oss idag?

Under den performativa vandringens första akt lyfter Hanni Kamaly frågor om vem som hörs och vem som tystnar, vilkas minne som förevigas i skulpturer och monument och hur konsten bidragit till formandet av en nationell identitet.

I vandringens andra akt fortsätter vi in i skogen ledsagade av Malin Lin Nordströms ljudverk. Framme vid Lappkärret lyssnar vi till ett samtal mellan Lina Aastrup och Jonas Monié Nordin om platsens namn och om samisk närvaro i Stockholms historia.

Vandringen börjar och slutar utanför konsthallen Accelerator vid Stockholms universitet, Frescativägen 26A. Det kostar inget att delta.

Begränsat antal platser, boka din plats på accelerator@su.se

Språk: svenska.

Längd: ca 90 minuter, drygt 3 km.

Konstnären Hanni Kalmar berättar för en publik.
Hanni Kamaly under den performativa vandringen ”Passages”. Foto. Sandra Åhman.