Stockholms universitet

INSTÄLLT - Kina i pandemins spår: Om mänskliga rättigheter, globalisering och gröna ambitioner

Föreläsning

Datum: torsdag 12 november 2020

Tid: 17.30 – 18.30

Plats: Digital föreläsning sänd från Kulturhuset Stadsteatern

Tyvärr är denna föreläsning inställd. Vi återkommer med nytt datum inom kort. Kina satsar massivt på att bli världens grönaste stormakt. Samtidigt hårdnar klimatet för oliktänkande och landet blir i vissa avseenden allt slutnare. Vilken väg Kina tar i nästa steg är avgörande för en hel värld. Men vad händer med internationella ambitioner och relationer i coronavirusets spår?

På grund av det rådande smittläget kommer denna föreläsning endast att hållas digitalt.

 

Ett modererat samtal med:

Karl Hallding, Kinaexpert vid Stockholm Environment Institut (SEI)
Johan Lagerkvist, professor i sinologi vid Stockholms universitet.
Gabriella Ahlström, moderator.

 

Om föreläsarna:

Karl Hallding, är forskningsledare vid Stockholm Environment Institute, Östasienvetare och ingenjör med över 35 års erfarenhet av Kinas utveckling från ett fattigt utvecklingsland till en ledande global stormakt. Forskningsfokus: hur förändringar i det geopolitiska landskapet påverkar förutsättningarna för att nå en hållbar utveckling och hjälper svenska aktörer med strategiskt förändringsarbete för att kunna anpassa sig och hitta nya möjligheter i en föränderlig värld.

Läs mer om Karl Halldings forskning
Om Kinas gröna ambitioner (Fjärde uppgiften)

Johan Lagerkvist, professor, sinolog med fokus på kinesisk politik, kultur och samhälle. Forskningsfokus: Kinesisk inrikespolitik, särskilt mediesystemet och sociopolitisk kontroll. Ideologi och politisk ekonomi under Xi Jinpings ledarskap. Kinas relationer med utvecklingsländer i Afrika.

Läs mer om Johan Lagerkvists forskning

 

Samarbete för öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar på Kulturhuset är ett samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.