Stockholms universitet logo, länk till startsida

Ny utställning på Accelerator: Hanni Kamaly

Evenemang

Datum: lördag 19 mars 2022

Tid: 12.00 – 17.00

Plats: Accelerator

Universitetets konsthall Accelerator presenterar en ny utställning av Hanni Kamaly, "THIS LAND 4 ALL". Välkommen på öppningsdagen och konstnärssamtal. 

Utställningen THIS LAND 4 ALL, som är Kamalys största hittills, presenterar nya skulpturer och videoverk i dialog med historiska skrifter och måleri. De nya verken utgår från Kamalys research i Stockholms universitets samlingar. Hur ser nationalismens historia ut i Sverige, och hur utbredda är rasbiologiska tankegångar i svensk konst- och vetenskapshistoria? Det är några av frågorna som konstnären har intresserat sig för under arbetet med utställningen. 

Under våren presenteras ett rikt program på Accelerator med seminarier, workshops och presentationer. I maj ordnas en vandring i universitetets närområde med Hanni Kamaly, studenter och forskare från Stockholms universitet.

Läs mer om utställningen THIS LAND 4 ALL

 

 

Konstnärssamtal lördag 19 mars kl. 15

Ett samtal mellan Hanni Kamaly och curator Therese Kellner. Fri entré, ingen förhandsbokning krävs.

Samtalet varar ca 45 min och hålls på svenska i Accelerators foajé. Caféets servering är öppen under evenemanget.

Samtalet spelas in. Alla Accelerators podcasts finns på iTunes.

 

 

Utställningsbild. I bakgrunden används en arkivbild på en studentdemonstration i Stockholm, februari 1939. Fotograf: okänd.

 

Accelerator drivs av Stockholms universitet och stöds av Magasin III Museum for Contemporary Art samt Familjen Robert Weils Stiftelse.