Forskarutbildning i geografi med kulturgeografisk inriktning

Vid Kulturgeografiska institutionen finns ett forskarutbildningsämne: geografi med kulturgeografisk inriktning.

Kulturgeografi studerar människans aktiviteter ur ett rumsligt perspektiv. Det innebär att kulturgeografer intresserar sig för samhällsprocesser inklusive samhällsplanering och deras rumsliga aspekter, såsom den rumsliga utbredningen, kontexten, interaktionen mellan olika platser, rummet som en fysisk plats eller som en social konstruktion, skapat av sociala relationer.

 

Behörighetskrav

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande uppfyller såväl grundläggande som särskilda behörighetskrav. Grundläggande behörighet har den som har:

  1. avlagt examen på avancerad nivå,
  2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  3. på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarade kunskaper.

Inom forskarutbildningen i geografi med kulturgeografisk inriktning är handledningspråk och seminariespråk antingen svenska eller engelska. Särskild behörighet är därför mycket goda kunskaper i svenska eller engelska samt minst 90 högskolepoäng i kulturgeografi eller motsvarande och ett självständigt arbete på minst 15 högskolepoäng. Se vidare i den allmänna studieplanen.

 

Ansökningsdatum

Institutionen har fasta ansökningsdatum; dessa är 1 april (huvudtillfälle) och 15 november (extra tillfälle). Om det finns finansiering tillgänglig kommer institutionen annonsera ut lediga platser i anslutning till dessa datum.

 

Kontakt

Har du frågor om utbildningen på forskarnivå är du välkommen att ta kontakt.

Studierektor för forskarnivå
Studentexpedition
På denna sida