Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Disputation: Ledtrådar till estetiskt engagemang genom rolltagande i processdrama 2018-03-21 Den 13 april 2018 disputerar Eva Hallgren med avhandlingen "Ledtrådar till estetiskt engagemang genom rolltagande i processdrama". Kl. 10.00 - 13.00 i Vivi Täckholmsalen, Svante Arrhenius väg 20 A.
  • Studenter utanför Aula Magna Foto: Niklas Björling Stockholms universitet har den mest sökta sommarkursen 2018-03-20 Antalet sökande till sommarkurser nationellt har ökat 2,8% jämfört med förra året. Stockholms universitet är tredje populäraste lärosäte efter Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet.
  • Möjlighet att göra VFU i Nya Zeeland 2018-03-20 Lärarstudenter vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet, har möjlighet att göra sin senare verksamhetsförlagda utbildning (VFU) i utlandet. Från hösten 2018 inkluderar denna möjlighet skolplatser anknutna till University of Canterbury i Nya Zeeland.

Program och kurser

Till utbildningskatalogen
För det vidare
Ansök via antagning.se 15/3-16/4

Vill du bli lärare? Gör våra quiz!

Quiz språk
quiz ämneslärare

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube