Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Finns det en gräns för yttrandefriheten? 2019-03-19 Var går den i vår digitala tid? Finns det en risk att kampen mot näthatet underminerar demokratin? Eller kan en begränsning av tryckfriheten vara ett sätt att skydda den enskilde? Missade du det välbesökta samtalet mellan Mårten Schultz, professor i civilrätt, historikern Jonas Nordin och Nils Funcke, universitetsadjunkt på JMK.
  • Foto: Mostphotos Om monster och det skrämmande 2019-03-19 Vilken roll har monster spelat under olika tider och epoker? Vad säger berättelserna om monster om människan och mänskligheten? Missade du Bo Erikssons populära föreläsning om resan från istidens människodjur till dagens varulvar, vampyrer och zombier?
  • Klas Åmark, Gabriella Ahlström, Torun Lindholm, Jonas Tallberg i ett öppet samtal om populism på Stadsbiblioteket Sveavägen. Brexit, Trump, Le Pen - om populismens orsaker och konsekvenser 2019-03-19 Ett öppet samtal om populismens frammarsch, orsaker och konsekvenser i Europa och världen, med historikern Klas Åmark, statsvetaren Jonas Tallberg och socialpsykologen Torun Lindholm. Moderator Gabriella Ahlström.
För det vidare
Det finaste!

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube