Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Två studenter på tågperrong Foto: Eva Dalin Viktigt att student anmäler flytt till studieorten 2018-12-10 Universitet och högskolor slår snart åter upp sina portar. Den som flyttar till en ny stad för att studera ska göra flyttanmälan till Skatteverket. Risken är annars att studenten går miste om både förmåner och rättigheter. Det är enkelt att göra flyttanmälan direkt på skatteverket.se.
  • Ny ordförande i Lärarförbundet Student 2018-12-10 Maria Guthke läser till grundlärare vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet. I helgen valdes hon till ny ordförande för Lärarförbundet Student och har intervjuats av Lärarnas tidning.
  • Samhällsvetenskaplig kunskap påverkar miljövänliga handlingar 2018-12-10 Caroline Ignell, Peter Davies och Cecilia Lundholm har publicerat artikeln A longitudinal study of upper secondary school students’ values and beliefs regarding policy responses to climate change i tidskriften Environmental Education Research.
För det vidare
Lärarutbildningens nyhetsbrev

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube