Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Ny bok: De estetiska ämnenas didaktik 2018-09-20 Denna antologi vänder sig till alla som är intresserade av estetiska ämnen, skapande och lärande. Den riktar sig särskilt till verksamma lärare, blivande lärare och lärarutbildare i estetiska ämnen samt till forskare och forskarstuderande inom det estetiska fältet. Ulrika von Schantz, Ketil Thorgersen och Anne Lidén vid HSD är redaktörer.
  • Genusflum i förskolan? 2018-09-20 Tre frågor till forskaren Christian Eidevald om den nya läroplanen för förskolan och hur förskolan arbetar med jämställdhet.
  • Höstkurs för dig som jobbar i förskoleklass 2018-09-19 Kursen behandlar barns kommunikation och språkutveckling, med fokus på nyanlända och flerspråkiga elever. Det finns platser kvar på höstens kurs som startar den 25 september.

Program och kurser

Till utbildningskatalogen
Sök senast den 15/10 med olivkvistar
För det vidare
Lärarutbildningens nyhetsbrev

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube