Lärarutbildningsportalen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen

Välkommen till lärarutbildningarna!

Stockholms universitet erbjuder ett stort utbud av program och kurser som leder till lärarexamen och som ger kompetens att arbeta som lärare i olika ämnen, inom olika verksamheter och för alla åldrar. Lärarutbildningarna är påbyggbara så att alla har möjlighet att avlägga en magister- eller masterexamen. Därmed öppnas också vägen till fortsatta studier på forskarnivå.

Nyheter

  • Utvecklas i rollen som lärare inom lärarutbildningen 2018-07-13 Hur är det att undervisa om att undervisa och att modellera undervisning? Ny behörighetsgivande högskolepedagogisk kurs för dig verksam inom någon del av universitetets lärarutbildning. Kursen hjälper dig att utforska och utvecklas i den komplexa rollen som lärare för lärare, att vara forskare i lärarutbildningar och att vara ”curriculum developer”. I kursen undersöker vi också lärarutbildarens identitet, värderingar och relation till samhället.
  • Studenter på brygga i Stockholm. Fotograf: Niklas Björling Tips på digitala verktyg som kan underlätta dina studier 2018-07-11 Hur kan studierna underlättas med hjälp av digitala studieverktyg? Läs mer om detta här.
  • Välkomstmail podcast 2018-07-06

Program och kurser

Till utbildningskatalogen
För det vidare
Lärarutbildningens nyhetsbrev
Få en lyckad start på terminen

 

Universitetet i sociala medierStockholms universitet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på TwitterLärarutbildningar vid SU på YouTube