Stockholms universitet logo, länk till startsida

Högt söktryck till Kompletterande pedagogisk utbildning

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) med humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen fortsätter att vara en populär utbildning med högt söktryck. Programmet kommer inte öppna för sen anmälan inför höstterminen 2021.

Foto: Jens Lasthein

Anmälan till Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) stängde den 15 april och söktrycket har som vanligt varit högt. Programmet är institutionens populäraste lärarprogram och till höstterminen 2021 har det varit fler än 7 sökande per plats med 470 sökande. Antalet sökande till programmet har stigit i flera år. 

Det är roligt att så många vill bli lärare och läsa KPU på Stockholms universitet.  

-Johanna Fryksmark, studievägledare

Studievägledningen får mycket frågor om behörighetskraven under ansökningsperioden. Programmet riktar sig till personer som redan har akademiska studier i relevanta skolämnen men som vill komplettera mot en lärarexamen. Den som behöver vägledning gällande behörighet kan med fördel höra av sig till studievägledningen redan ett år innan den tänkt söka, om det är någon kurs som behöver kompletteras för behörighet till programmet, måste även den sökas och avklaras innan man kan bli antagen. 

Besked om behörighet och antagning

Sökande till programmet får besked om behörighet, antagning eller reservplats via www.antagning.se. Institutionen skickar ut information till antagna studenter i början av augusti.