Stockholms universitet logo, länk till startsida

Kriminologiska institutionen uppmärksammas i SvD

En ny studie om fängelsetidens effekt på intagnas återfallsrisk genomförd vid Kriminologiska institutionen omskrivs av Svenska Dagbladet. Studien är gjord av Enes Al Weswasi, Fredrik Sivertsson, Olof Bäckman och Anders Nilsson, alla verksamma vid institutionen.

Som vi tidigare har skrivit om har studien "Does sentence length affect the risk for criminal recidivism? A quasi-experimental study of three policy reforms in Sweden" av Enes Al Weswasi, Fredrik Sivertsson, Olof Bäckman och Anders Nilsson vid Kriminologiska institutionen publicerats i tidskriften "Journal of Experimental Criminology. Nu uppmärksammas även studien av morgontidningen TT/Svenska Dagbladet. 

Studien är baserad på statistik över personer som dömts till fängelse för första gången under åren 1973-2017. 

– Från politiskt håll har man sett att det finns en större tilltro till fängelsets brottspreventiva kapacitet, så strafftiderna i Sverige har blivit längre och vi låser sedan några år tillbaka in fler människor. Därför är det intressant att titta på om det är så, säger Enes Al Weswasi i intervjun med TT som är publicerad i Svenska Dagbladet. 

Läs hela artikeln i SvD här

Läs vår tidigare nyhet om studien här