CISMOBs huvudsakliga vision är att främja innovativa sätt att minska transporters koldioxidavtryck. Vi studerar hur vi, med hjälp av IT, kan effektivisera den urbana transportinfrastrukturen och därmed bidra till mer hållbara städer. Projektet undersöker också hur kollektivtrafiken påverkades av covid-19-pandemin.
I det här projektet studerar vi digitala lösningar för en patientcentrerad journalhantering. Vi jämför e-hälsotjänster i Brasilien med liknande lösningar i Sverige och övriga Europa.
Tillgången till förnybara energikällor som vindkraft varierar över tid, och kan balanseras upp av den mer flexibla vattenkraften. I detta projekt använder vi spelteori för att undersöka hur strategiska vattenkraftsproducenter kan utnyttja denna hävstångseffekt på den nordiska energimarknaden.
Inom en snar framtid behöver vi inte äga egna bilar eller cyklar. I stället köper och konsumerar vi personlig transport som en tjänst. Hur förändrar det samhället? PriMaaS är ett projekt om att utveckla MaaS-konceptet, det vill säga mobilitet som tjänst.
Sektorkopplingar mellan olika system, till exempel mellan kraft och värme, påverkar stora producenters strategiska hävstång. Med hjälp av spelteori kommer vi att utforma policymekanismer för att mildra snedvridningar av välfärd, priser och utsläpp.