Profiles

Foto på Björn Johansson

Björn Johansson

Förvaltningsledare IT

View page in English
Arbetar vid IT-avdelningen
Telefon 08-16 17 81
E-post bjorn.johansson@su.se
Besöksadress Universitetsvägen 10, Södra husen D5
Rum C5/D5
Postadress IT-avdelningen 106 91 Stockholm

Om mig

Jag som Förvaltningsledare IT för su.se/Polopoly och Athena, SU:s nya lärplattform.

Från början är jag interaktionsdesigner - jag designar system utifrån användarnas behov. Min ambition är att leverera något som är bättre än vad användarna väntar sig och försöker hela tiden att se och förstå grundbehovet. Jag brinner också för effektkartläggning och effektstyrning - det är helt avgörande att definiera varför vi ska ha IT-stöd - IT måste stödja organisationens mål och användarna. Om IT inte gör det, ska vi inte använda IT. I den bemärkelsen anser jag att det är min uppgift att agera som användarnas "advokat" när det rör IT på jobbet.

I mitt vikariat som FL-IT försöker jag använda mig av mina kunskaper inom UX (användbarhet och interaktionsdesign) för att på det sättet bidra till system som är bättre anpassade till människorna som använder dem.

Tidigare jag har arbetat som musiker, musiklärare på kulturskolan samt högskolelärare i medieteknik på Södertörns Högskola. Som interaktionsdesigner har jag jobbat med att uveckla rösttjänster, IT för musik, finansiella tjänster och mobiltelefoni.

Senast uppdaterad: 27 januari 2020

Bokmärk och dela Tipsa