Stockholms universitet

Elin LinderDoktorand

Om mig

Passionerad antropolog och doktorand med sensoriskt och visuellt fokus som forskar på det socio-materiella och kultur-historiska görandet av olivolja i tid och rum. Jag skrev min masteruppsats om vardagliga matvanor i Stockholm och min nuvarande forskning tangerar detta intresse för mat och det vardagliga. Dock i ett annat kontextuellt fokus, nämligen det rörande olivoljekultivering i Apulien, Italiens klack. Jag jobbar för närvarande på min doktorsavhandling, vilken preliminärt tituleras Olive Oil: Cultivating Tradition through Transitions in Southern Italy. Avhandlingen bygger på dryga 2 års fältarbete med olivodlare och olivoljeproducenter i södra Apulien, och jag kontextualiserar och nyfiket utforskar i den rytmen och de värderingslandskap genom vilken partikulära olivoljor blir till. En del av de upplevelser och den information som min avhandling bygger på kan tas del av på min hemsida. Som synligt på hemsidan är jag en mycket fotografiskt situerad forskare som tycker om att utforska diverse sorters varanden, och särskilt de som är relaterade till mat, miljö och relationellt varande—mänskligt och bortommänskligt.

Huvudintressen: mat, vardagligt varande, materialitet, miljö, sensorisk metodologi, fotografi/film, värderingslandskap, korporealitet och görandet av gränsdragningar