Profiles

sambit_image

Sambit Kumar Giri

Doktorand

View page in English
Arbetar vid Institutionen för astronomi
Telefon 08-553 785 36
E-post sambit.giri@astro.su.se
Besöksadress Roslagstullsbacken 21
Rum C6:3057
Postadress Institutionen för astronomi 106 91 Stockholm

Om mig

Jag är post-doc som arbetar inom kosmisk reionisering. Huvudfokuset på min avhandling är att utveckla verktyg för att studera universums fysik när de första stjärnorna bildade och reioniserade universum. Denna epok är känd som Epoch of Reionization (EoR). Nuvarande observationer har begränsat det till en redshift på cirka 6. Men det är inte en tight begränsning och EoR kan till och med vara en långvarig process.

Nuvarande radioteleskop som GMRT, MWA, LOFAR, etc och framtida SKA är hoppfulla att observera EoR genom att detektera 21 cm-signalen (utsläppt på grund av spin-flip-övergången av neutralt väte). Vi måste ha olika statistiska verktyg för att extrahera information från denna signal. Jag arbetar med att använda bildbehandlingsteknikerna för att studera de tomografiska bilderna på 21 cm-signalen.

Jag är också inblandad i att utveckla ett maskininlärningspaket för att studera spektra från galaxerna från EoR. Detta skulle vara mycket användbart när man studerar spektra från framtida JWST.

För mer information gå till min hemsida: http://sambit-giri.github.io

Senast uppdaterad: 10 juni 2019

Bokmärk och dela Tipsa