Stockholms universitet

”Mentorskapsprogrammet överträffade mina förväntningar”

Kanwal Humayoon drömmer om att arbeta med frågor som rör barn och ungas framtid. Hon sökte till mentorskapsprogrammet för att knyta kontakter i arbetslivet och öka sina chanser att få jobb efter examen. Så här i efterhand tycker hon att programmet var givande på många sätt.

Kanwal Humayoon. Foto: privat

Efter många år som lärare kände Kanwal att det var dags att ändra yrkesbana och återuppta studierna.

– Jag kom in på masterprogrammet i folkhälsovetenskap och där sökte jag sedan om att få delta i mentorskapsprogrammet. Jag ville få kontakt med människor som arbetade inom mitt område för att öka mina chanser att få jobb efter examen.

Kanwals dröm är att få arbeta med frågor som rör barn och ungas framtid och välmående. Just nu gör hon sin praktik på Insamlingsstiftelsen Choice som arbetar med att förbättra ungdomars hälsa - en praktikplats som hon fick tips om av sin mentor.

 

Motivation och engagemang var nyckeln

– Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig när jag anmälde mig till mentorskapsprogrammet. Men det har verkligen överträffat alla förväntningar, och jag har fått mycket hjälp och inspiration av min mentor!

De träffades fysiskt ungefär tre gånger och däremellan höll de kontakten per telefon och e-post. 

– Min mentor var otroligt engagerad och gav mig massor av tips för att förbättra mina möjligheter till anställning. Jag kunde ställa alla de frågor jag hade. Hon hjälpte mig med mitt CV och vi diskuterade ämnen för masteruppsatsen. Min mentor var verkligen motiverad att hjälpa mig vilket verkligen ökade min vilja att lära mig av henne.

 

Givande på alla sätt

Kanwals råd till andra studenter som ska delta i programmet är att vara förberedd och fundera igenom vilka frågor de vill ställa, eftersom mentorn inte kan veta vad just du behöver hjälp med. På frågan om Kanwal skulle rekommendera andra studenter att delta tvekar hon inte.

– Absolut! Jag hoppas verkligen att alla studenter är motiverade att söka. Mentorskapsprogrammet har varit givande på alla sätt – mer än jag förväntade mig!

Läs mer om masterprogrammet i folkhälsovetenskap

Läs mer om mentorskapsprogrammet

På denna sida