Stockholms universitet logo, länk till startsida

Individuella samtal och telefonrådgivning på Studenthälsan i Stockholm

Som student har du möjlighet att boka tid för individuella samtal eller få telefonrådgivning. Nedan ser du vad vi erbjuder samt webbtidbokning och kontaktuppgifter.

Livet som student kan medföra olika slags utmaningar och påfrestningar, vilka kan inverka negativt på ditt mående och dina studier. Om du tror att du skulle vara hjälpt av en individuell samtalskontakt för att få stöd och hjälp med det som är problematiskt för dig, så är du välkommen att boka tid på Studenthälsans samtalsmottagning.

 

Hjälp med stress och andra problem

Vi erbjuder avgränsade individuella samtalskontakter där vi hjälper dig med sådana problem som stress, nedstämdhet, oro, alkoholvanor och andra livsstilsfrågor samt olika studierelaterade problem som exempelvis prestationsångest, prokrastinering och talängslan. Varje fredag kl. 08.30 lägger vi ut nya samtalstider i vår webbtidbokning.

Svåra eller långvariga problem

För hjälp med svårare eller långvariga psykiska problem rekommenderar vi i första hand att du vänder dig till vårdcentral, husläkarmottagning eller psykiatrisk mottagning. Känner du dig osäker på var du kan få bäst hjälp med just dina problem är du välkommen att ringa Studenthälsans telefonrådgivning (se nedan) för att rådgöra med oss.

Du hittar också information om vård och hälsa samt var du kan få hjälp inom sjukvården på 1177.se eller telefon 1177.

 

Telefonrådgivning

Om du har generella frågor till Studenthälsan eller frågor som rör din egen situation och mående som student, är du välkommen att ringa på vår telefonrådgivning.

Torsdagar kl. 11.00–12.00
Telefonnummer: 08-674 77 00

 

Samtal om hälsa och levnadsvanor

Vill du förändra dina levnadsvanor? Behöver du hjälp att förstå hur din stress hänger ihop med din livsstil? Till företagssköterskorna på Studenthälsan är du välkommen för ett hälsosamtal. Det kan till exempel handla om sömn, kost, fysisk aktivitet, alkohol och tobak. 

En student besöker en företagssköterska på Studenthälsan.
Foto: Jens Olof Lasthein

Ett hälsosamtal är 45 minuter och baseras på MI (Motiverande samtal) som är en evidensbaserad samtalsmetod för livsstilsförändring. Vid behov eller önskemål finns det möjlighet till uppföljande samtal. Om du vill ha ett hälsosamtal bokar du det i webbtidbokningen. Om meddelandet "Inga lediga tider tillgängliga för valda sökalternativ" kommer upp i webbtidbokningen, betyder det att samtalstiderna är slut för tillfället. Kom ihåg att i din bokning ange det telefonnummer som du önskar bli uppringd på. 

Du kan också kontakta våra företagssköterskor på telefon (se nedan). 
 

Till webbtidbokningen


Telefon

Du är välkommen att ringa Studenthälsans företagssköterskor måndag-fredag kl. 09.00-15.00. Lämna gärna ett meddelande om vi inte svarar så ringer vi upp så snart vi kan.

Lena Mattsson: 08-674 79 96

Sofia Shakibi: 08-674 76 31

Susanne Ghomashi: 08-674 76 92

 

Individuella samtal

För bokning av individuella samtal med företagssköterska, kurator eller psykolog, gå till webbtidbokningen. Om meddelandet "Inga lediga tider tillgängliga för valda sökalternativ" kommer upp, betyder det att samtalstiderna är slut för tillfället.

Samtal hos en psykolog på Studenthälsan.
Foto: Jens Olof Lasthein

När du bokar tid för samtal väljer du (utifrån tillgängliga alternativ) om du vill ha ditt samtal på Studenthälsans mottagning eller över telefon. Var uppmärksam på vilket alternativ du väljer när du bokar din tid. Om du bokar tid för samtal över telefon så ringer vi upp dig på den tid du bokat. Kom ihåg att i din bokning ange det telefonnummer som du önskar bli uppringd på. Välkommen!

Till webbtidbokningen

 

Walk and talk

Studenthälsan i Stockholm erbjuder Walk and talk. Du kan välja om du vill att vi går tillsammans eller om vi går på varsitt håll och samtalar i telefon. För mer information: Walk and talk

På denna sida