Stockholms universitet

Studenthälsa.se - webbportalen för alla studenter i Sverige

Studentlivet kan vara härligt, men också tufft. På Studenthälsa.se hittar du tips och råd som som kan hjälpa dig att ta hand om dig.

Studenthälsa.se är ett komplement till din ordinarie studenthälsa, och fokus ligger på tips och råd för ett hållbart studentliv. Här hittar du fakta om olika ämnen som exempelvis ensamhet eller tentaångest men också om hur du kan plugga smartare eller få koll på studentekonomin. På sidan finns även information om evenmang hos alla studenthälsor i landet som är öppna att delta i.

Illustration av student framför dator.
Illustration: Elin Jonasson

Behöver du individuellt stöd är det fortfarande Studenthälsan i Stockholm du ska vända dig till. Här finns också gruppaktiviteter, både på plats och på distans.

 

Aktuella kampanjer på Studenthälsa.se

Balans i vardagen

När vi stressar omkring i vardagen är det lätt att glömma bort vad vi behöver för att må bra. På Studenthälsa.se hittar du stöd och verktyg för att få bättre balans i livet.
Balans i vardagen

Festa smart

Våren och sommaren är här! Kanske är det en hel del festande på gång? Om du vill ha koll på hur mycket du dricker så finns det flera tips och knep som kan vara till hjälp.
Planera ditt festande

 

Regeringsuppdrag

Studenthälsa.se är ett regeringsuppdrag och drivs av Universitets- och högskolerådet (UHR), Stockholms universitet och Linköpings universitet.

Studenter som går och pratar med varandra.
Foto: Anna Nilsen, Linköpings universitet

 

På denna sida