Stockholms universitet

Office 365 för studenter

Office 365 ger alla aktiva studenter tillgång till Officepaketet, e-post, kalender, kontakter via Outlook/Exchange samt 1 TB lagring i molntjänsten OneDrive kostnadsfritt.

Som student vid Stockholm universitet har du tillgång till Microsofts Office 365 för studenter. Du får tillgång till flera tjänster i Office 365, vilket ger dig bättre möjligheter för kommunikation och samarbete med exempelvis andra studenter och lärare.

Information om status "aktiv student"


 

Tjänster som du som student får med Office 365

  • E-post, kalender och kontakter (Outlook/Exchange). 
Du kan lagra e-post och bilagor upp till 50 GB, får tillgång till kalendrar som du kan dela med andra och en adressbok för dina kontakter. Du kan också enkelt koppla ihop student-e-postadressen med e-postklienter i datorer, mobiltelefoner (iPhone och Windows Phone) och iPads. 
Om du vill koppla din student-e-post till postlådan i Office 365, följ instruktionerna i denna guide.
  • Dokumentlagring (OneDrive)
. Du får 1 TB lagringsutrymme för dina filer i molnet, som du enkelt kommer åt genom ett webbgränssnitt, eller direkt från Office-programvarorna på din dator.
  • Kontorsprogramvaror (MS Office). 
Du kan skapa och redigera till exempel Word-, Excel- och PowerPoint-filer direkt i webbläsaren med webbläsarversionen av Microsoft Office. Du kan också kostnadsfritt installera upp till fem licenser av Microsoft Office-paketet till din dator. Du kan installera programvaran på upp till fem enheter.

På grund av den tekniska lösningen för integrationen mellan Stockholms universitet och Microsoft Office 365 kan det ta upp till åtta timmar efter man aktiverat sitt studentkonto till dess att man får tillgång till Office 365.

Nu vill jag aktivera mitt konto!


Mer information om Office 365 för studenter
Hur du konfigurerar e-posten på dina enheter
 

Information till studenter vid Stockholms universitet angående användandet av tjänsten Office 365 för studenter.

Information till studenter vid Stockholms universitet angående användandet av tjänsten Office 365 för studenter.

Office 365 för studenter är ett erbjudande av tjänst till alla studenter vid Stockholms universitet. Tjänsten är frivillig och kostnadsfri för studenten och Stockholms universitet, och förmedlas av Stockholms universitet i samarbete med Microsoft. Då Stockholms universitet har ett avtal med Microsoft som reglerar användandet av Microsofts produkter för anställda, så erbjuder Microsoft alla studenter att kostnadsfritt registrera sig för Office 365 Education och nyttja de produkter som ingår i det erbjudandet. Microsoft Office 365 är en molntjänst och kontrolleras därefter.

Studenten avgör om den vill använda tjänsten, och registrerar sig själv enligt de angivna instruktionerna. I och med registrering så medger studenten att den tar eget ansvar för nyttjandet av tjänsten. I det ingår bland annat att studenten tar ansvar för det material som den själv publicerar och lagrar i Microsofts tillhandahållna molntjänst, och att Microsoft tillåts verifiera att studenten är student vid Stockholms universitet.

Studentens tillgång till tjänsten är beroende av befintligt avtal mellan Stockholms universitet och Microsoft. Om det befintliga avtalet skulle komma att ändras, så kan detta påverka studentens tillgång till Office 365 Education. För fortsatt nyttjande av tjänsten, i det fall avtalet mellan Stockholms universitet och Microsoft justeras och påverkar tillgängligheten, så ansvarar studenten för att tillgodose detta i direkt kontakt med Microsoft. Stockholms universitet förmedlar tjänsten mellan Microsoft och studenten, men tjänsten nyttjas direkt av studenten.

 

FAQ Office 365

I denna FAQ får du svar på de vanligaste frågorna om Office 365

För IT-support gå till su.se/serviceportalen

Där hittar du:

  • Svar på vanliga frågor
  • Formulär för fråga och felanmälan
  • Öppet dygnet runt

För brådskande ärenden ring Helpdesk

 

 

På denna sida