Stockholms universitet logo, länk till startsida

Öppet hus

Varje vårtermin bjuder Stockholms universitet in till Öppet hus, nästa tillfälle blir 20 mars 2024. Passa gärna på att fylla i vår korta enkät om årets välbesökta Öppet hus som gick av stapeln på campus nu i mars. Du hittar mer information under bildspelet.

Öppet hus 2023 ägde rum 22 mars kl. 13-18 i Aula Magna på campus Frescati och bestod av informationspass, mässa och guidade turer. Nästa år, 2024, bjuder vi in till Öppet hus den 20 mars. Du har då chansen att träffa våra studenter och medarbetare, få veta mer om vårt stora utbud av utbildningar och hur det är att plugga hos oss. Och inte minst uppleva universitetsmiljön. 

Tyck till om Öppet hus

Besvara en kort enkät och hjälp oss göra evenemanget ännu bättre nästa gång. Stort tack på förhand!

Enkät om Öppet hus

Reportage från årets Öppet hus

Många gymnasieelever och andra valde att besöka Öppet hus på campus Frescati den 22 mars 2023. Stämningen var på topp i Aula Magna.

Läs reportage från Öppet hus 2023

Ett gäng tjejer på Öppet hus.
Naima Gure, Leila Hashemi, Clara Nyberg, Ghofran Mohammad och Adila Haidari från Rodengymnasiet i Norrtälje. Foto: Karin Persson
 

Informationspass

I aulans hörsal kan du ta del av fyra presentationer med olika teman. Varje pass är 20 minuter och ges vid två tillfällen under dagen.

Kl. 13:30-13:50 Stockholms universitets breda utbud av ämnen och utbildningar: Vilka kurser och program finns och varför ska jag välja Stockholms universitet? Våra studievägledare berättar om vårt utbud och ger sina tips inför studievalet.
Kl. 14:00-14:20 Att plugga vid SU - träffa våra studenter: Hur är det att vara student vid Stockholms universitet? En studentpanel delar sina erfarenheter av studentlivet och berättar om hur en vanlig vecka kan se ut i deras liv.
Kl. 14:30-14:50 Bygg din kandidatexamen av fristående kurser: Visste du att Stockholms universitet erbjuder cirka 1700 fristående kurser? Och att du kan kombinera kurser till en egen unik examen? Våra studievägledare berättar hur, och vad som är viktigt tänka på.
Kl. 15:00-15:20 Stöd till våra studenter: Som student har du tillgång till olika former av stöd. Här presenteras särskilt pedagogiskt stöd för studenter med en funktionsnedsättning, samt Studie- och språkverkstaden och Studenthälsan.
Kl. 15:30-15:50 Stockholms universitets breda utbud av ämnen och utbildningar: Vilka kurser och program finns och varför ska jag välja Stockholms universitet? Våra studievägledare berättar om vårt utbud och ger sina tips inför studievalet.
Kl. 16:00-16:20 Att plugga vid SU - träffa våra studenter: Hur är det att vara student vid Stockholms universitet? En studentpanel delar sina erfarenheter av studentlivet och berättar om hur en vanlig vecka kan se ut i deras liv.
Kl. 16:30-16:50 Bygg din kandidatexamen av fristående kurser: Visste du att Stockholms universitet erbjuder cirka 1700 fristående kurser? Och att du kan kombinera kurser till en egen unik examen? Våra studievägledare berättar hur, och vad som är viktigt tänka på.
Kl. 17:00-17:20 Stöd till våra studenter: Som student har du tillgång till olika former av stöd. Här presenteras särskilt pedagogiskt stöd för studenter med en funktionsnedsättning, samt Studie- och språkverkstaden och Studenthälsan.
 

Mässa med ämnen och studentstödjande enheter

På mässan finns representanter för alla våra ämnen för att berätta om sina utbildningar och svara på dina frågor. Du kan också prata med våra centrala studie- och karriärvägledare för stöd i studievalet, ställa frågor till studenterna som är på plats, ta reda på mer om utbytesstudier och det stöd som erbjuds studenter med mera. Stockholms universitets studentkår deltar också för att berätta om det rika studentlivet vid SU. Om du klickar på länken nedan hittar du hela listan över utställare.

Läs mer om alla utställare på Öppet hus

Två personer står och pratar på en mässa.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Guidade turer

Följ med våra studentambassadörer på en kort guidad tur och få en glimt av studiemiljön. Vi erbjuder en övergripande tur av vårt huvudcampus Frescati och en tur med fokus på naturvetenskap. Turerna tar cirka 30 minuter och startar utanför Aula Magna kl. 14, 15 och 16. Begränsat antal platser, ingen föranmälan.

 

Behov av tolk?

Önskar du teckenspråkstolk eller skrivtolk till ditt besök, boka via tolksamordning@su.se i god tid. Utbildningstolkningen finns även som utställare på mässan.

 

För att få ut det mesta av ditt besök på Öppet hus kommer här några tips på hur du kan förbereda dig.

 

Hitta hit

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitetet till Aula Magnas huvudentré

Aula Magna sedd från gångvägen från tunnelbanan.
Aula Magna ligger bara ett par minuters promenad från tunnelbanestationen Universitetet. Foto: Therese Jonsson 
 

Finns det ett studentliv vid SU?

Ja, det gör det! Vi har ställt frågan till några studenter och föreningar – hör deras svar i den här fem minuter långa filmen! Du kan även läsa mer om studentlivet vid Stockholms universitet på su.se/studentliv.

 

 

 

Hjälp oss gärna att nå ut med information om Öppet hus till era elever/besökare i de kanaler som passar er. Nedan finns material att ladda ner, både för utskrift till anslagstavla samt publicering i digitala kanaler och sociala medier. 

Dela gärna vårt Facebook-evenemang "Öppet hus vid Stockholms universitet" på er egen Facebook-sida!

 

Kontakt

Studentavdelningen

E-post: oppethus@su.se

På denna sida