Hur är det att plugga japanska? Fråga mig!

Hej! Jag heter Alma och läser tredje året japanska och förväntas ta min kandidatexamen i japanska våren 2020. Överväger du att studera japanska på Stockholms universitet och undrar över något så fråga gärna mig! Ställ din fråga via formuläret nedan så svarar jag så snabbt jag kan.

 


Frågor och svar:

 

Fråga: Hej Alma! Hur var det att plugga i Japan? Kan du berätta lite mer om detta? Tack! /Anton

Svar: Hej Anton och tack för din fråga! Det var jättekul och lärorikt att plugga i Japan. Jag pluggade på ett av universiteten som min institution har utbyte med. Jag fick bo på ett studentboende på universitetet med andra kvinnliga utbytesstudenter.

Jag studerade i huvudsak japanska tillsammans med andra utbytesstudenter men tog också vissa kurser med japanska studenter. Jag tog till exempel en kurs om feminism i Norden vilket jag tyckte var mycket intressant. Det var kul att lära sig om feminism i Norden från ett japanskt perspektiv.

Vi utbytesstudenter hade mycket plugg men också tid för att uppleva Japan. Universitetet låg ca en timme med tåg från Tokyo så jag åkte ofta dit med mina kompisar för att shoppa och turista. Många andra som jag lärde känna åkte till andra städer under loven och till och med till Japans grannländer.

Jag hoppas att detta besvarar din fråga. /Alma