Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Richard Swedberg gästprofessor vid Score 2019-08-22 Richard Swedberg, professor emeritus i sociologi vid Cornell University, är innehavare av Scores gästprofessur i offentlig organisation under läsåret 2019-2020. Vi hälsar Richard Swedberg varmt välkommen!
    • Så slogs Nordatlantens värmepump på 2019-08-22 För 34 miljoner år sedan upphörde växthusklimatet som rådde under dinosauriernas tid och ett istidsklimat inleddes där Antarktis blev täckt av glaciärer. Geologiska data visar att cirkulationssystemet i Atlanten, som gör att Europa är varmt idag, också startade vid denna tid. Varför det är så har varit lite av ett mysterium.
    • Det finns ett stort behov av att förklara vad vetenskapen säge rom klimatet så att allmänhet och beslutsfattare kan ta den till sig, enligt Martin Hedberg. Foto: Per Larsson Väderentreprenör och klimatupplysare 2019-08-20 Kappseglingar, katastrofobligationer, militära bergrum och tv-studior. Martin Hedbergs meteorologiutbildning har lett honom in på många spår. Nu är fokus på att upplysa om klimatförändringarna.
    • Bidrag till forskning om Alzheimers sjukdom 2019-08-20 Alzheimers sjukdom är den främsta orsaken till demens hos äldre. Sjukdomen saknar i dagsläget både förebyggande åtgärder och bot. I ett forskningsprojekt som har beviljats bidrag från amerikanska Bright Focus Foundation ska forskarna ta reda på om det finns en koppling mellan sjukdomen och en specifik lever-genererad profil i blodet.
    • Foto: Hector Melo/Mostphotos Stockholms universitet på plats 73 i Shanghairankningen 2019 2019-08-19 Stockholms universitet hamnar på plats 73 i 2019 års Shanghairankning.
    Blå platta med texten Nyhetsbrev
    Blå platta med text Pressrum
    Blå platta med text Experter vid universitetet
    Blå platta med text su.se/play