Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Assar Lindbeck fortsätter gå sin egen väg 2020-01-24 Assar Lindbeck är inte rädd att sticka ut hakan, vare sig inom akademin eller i samhällsdebatten. Och att gå i pension är inget som brådskar.
    • Bild: Fox, Ori D. et al. Mon.Not.Roy.Astron.Soc. 454 (2015) no.4 Nya insikter om universums ljusstarkaste explosioner 2020-01-24 Forskare har efter tio år hittat en förklaring till de besynnerliga emissionslinjerna hos en av de ljusaste explosioner som observerats.
    • John Hassler, professor och ordförandet i rådet. Foto: Niklas Björling ”Kolet, inte oljan, är det centrala hotet mot klimatet” 2020-01-22 SNS Konjunkturråd har släppt en rapport om hur politiken ska utformas för att bromsa de globala klimatförändringarna.
    • Hur polariserat är Sverige? 2020-01-21 Lever vi nära människor som inte bara är lika oss själva, utan också har samma sorts livserfarenheter? Ett nytt forskningsprojekt undersöker nu hur segregationen och våra levnadsbanor påverkar varandra.
    • SU-forskare i jättestudie om samproducerad kunskap 2020-01-21 För att hitta lösningar på dagens komplexa miljöproblem måste forskare samarbeta med de personer som berörs. I en stor internationell studie som idag publicerats i Nature Sustainability slår forskarna fast fyra viktiga principer för hur sådant samarbete bör gå till.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube