Forskningsprojekt Föräldrawebben – stöd till familjer med ungdomar
Att vara förälder till tonåringar kan vara utmanande. Som förälder kan man vilja veta mer om tonårstiden och om hur man som förälder kan stötta sin tonåring för att minska risken för svårigheter i framtiden och minska konflikter i familjen.

Är du en förälder eller vårdnadshavare till ett barn i åldern 11 till 13 år och bosatt i Stockholms län/Region Stockholm vill vi fråga dig om du vill delta i en studie för att utvärdera ett digitalt föräldrastödsprogram, kallat Föräldrawebben.
Vad är Föräldrawebben*?
Föräldrawebben är ett digitalt föräldrastödsprogram som består av fem moduler. Modulerna innehåller såväl fakta som övningar, och presenteras både i text, illustrationer och videoklipp. Som förälder kan du få hjälp i att hantera förändringar som kan uppstå när ditt barn blir tonåring. I Föräldrawebben får du tillgång till material online med tips om hur man, till exempel, kan minska på konflikter hemma, kommunicera bättre, och få mer positiva stunder tillsammans med sitt barn eller tonåring.
För att delta i studien behöver du vara förälder eller vårdnadshavare till ett barn i åldern 11 till 13 år samt vara bosatt i Stockholms län/Region Stockholm.
För dig som är intresserad av att delta
Tack för att du visar intresse för studien ”Föräldrawebben – stöd till familjer med ungdomar”.
Intresset har varit överväldigande och alla platser har nu fyllts.
Vilka är ansvariga för studien?
Stockholms universitet ansvarar för studien och samarbetar med Karolinska Institutet. Huvudansvarig forskare är Dr. Laura Ferrer-Wreder (Psykologiska institutionen, Stockholms universitet).
Kontakt
Om du vill ha mer information, vänligen kontakta oss:
Sabina Kapetanovic, Fil dr, sabina.kapetanovic@psychology.su.se
Telefon: 08-16 3260
SMS: 072-083 07 89
* Föräldrawebben är skapad och utvecklad av forskare vid Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institutet. De forskare som varit med i utvecklandet av Föräldrawebben är Kajsa Lönn-Rhodin, Martin Forster, and Pia Enebrink. Ett forskningssamarbete med Pia Enebrink möjliggör en effektivitetsprövning av den universella utgåvan av Föräldrawebben.
Projektmedlemmar
Projektansvariga
Laura Ferrer Wreder
Professor, studierektor

Lilianne Eninger
Universitetslektor, biträdande prefekt, docent

Medlemmar
Nadejda Baraznenok
Forskningsassistent

Pia Enebrink
Docent, leg. psykolog och psykoterapeut

Hanna Ginner Hau
Ställföreträdande prefekt, docent

Sabina Kapetanovic
Gästforskare

Lene Lindberg
Docent, leg. psykolog

Mina Sedem
Universitetslektor, studierektor

Nardos Tesfay
Gästforskare, projektkoordinator
