Stockholms universitet

Poddar och bloggar

Här hittar du poddar och bloggar – alla med koppling till forskning vid Stockholms universitet.

Podd för öppna föreläsningar från Stockholms universitet

 

Poddar

 

Bloggar

Barnrättsbloggen

Drivs av Barnrättscentrum vid juridiska fakulteten och diskuterar juridik som gäller barn och barns rättigheter. 

Barnrättsbloggen

Ekonomistas

Ekonomistas består av sex forskare i nationalekonomi som brinner för saklig samhällsdebatt och nationalekonomisk forskning. Ekonomistas har ingen gemensam politisk uppfattning och varje skribent står enskilt för sina inlägg.

Ekonomistas

Lek och språk

I bloggen Lek och Språk- Forskning om specialpedagogiska insatser i förskola skriver om vad vi gör och berättar om vad som händer i detta forskningsprojekt, om aktuella aktiviteter, konferenser och evenemang. I projektet deltar forskare, doktorander och specialpedagoger.

Lek och språk

Samspel och socialt klimat

Den här bloggen handlar om ett forskningsprojekt som behandlar socialt klimat i skolan. Forskningsprojektet bedrivs på Specialpedagogiska Institutionen vid Stockholms universitet och tillhör forskningsområdet Lärandemiljöer och didaktisk utveckling.

Samspel och socialt klimat

Skoljuridik

Maria Refors Legge, affilierad forskare vid Barnrättscentrum, Juridiska fakulteten, forskar på området skoljuridik och barnrätt, det här är hennes blogg. 

Skoljuridik

Stockholm University Press Blog

Vill du lära dig mer om Open Science, Open Access, upphovsrätt och öppen data gällande vetenskaplig publicering? Du kan du läsa Stockholm University Press Blog (på engelska).

Stockholm University Press Blog

Tångbloggen

Här kan du läsa om forskning som bedrivs om tång i Östersjön. Forskarna berättar om spännande resultat och annat smått och gott. Det är forskare vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik samt Östersjöcentrum som skriver på bloggen.

Tångbloggen

 

Kontakt

Tipsa oss gärna om nya bloggar och poddar med koppling till Stockholms universitet!

E-post: redaktion@su.se

På denna sida