Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Lediga tjänster vid Kriminologiska institutionen utlyses och ansöks via Stockholms universitets webbsida för lediga jobb.

Mer information om hur det är att arbeta vid Stockholms universitet och hur du ansöker till en tjänst hittar du här.

Jobba på SU

 

Lediga jobb

Lediga anställningar

Studieadministratör

Stockholm Ref.nr SU FV-1582-24

Kriminologiska institutionen bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå vid Stockholms universitet. Institutionen tillhör Samhällsvetenskapliga fakulteten med ett 40-tal anställda. Antalet studenter registrerade på grundutbildningen är drygt 700. Inom kriminologi studeras bland annat frågor om brottslighetens orsaker och struktur samt dess variation över tid och rum, men också effekter av olika typer av påföljder och åtgärder för att minska brottsligheten och öka tryggheten. För mer information vänligen se vår hemsida www.criminology.su.se.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär täta kontakter med institutionens studenter, studierektorer och lärare. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna:

- Bistå studierektorn vid antagning till institutionens utbildningar, där behörighetsbedömningar och meritvärdering är exempel på moment som ingår.
- Handläggning av utbildningsärenden i studiedokumentationssystemen som LADOK, Athena, Inspera och NyA.
- Service och information till studenter och blivande studenter via e-post, telefon samt under studentexpeditionens öppettider.
- I rollen som studieadministratör ingår också ett ansvar för samordningen av det riktade pedagogiska stödet för institutionens studenter. Du förväntas också delta i institutionens arbete mot gymnasieelever samt delta vid olika former av rekryteringsaktiviteter så som vid studentmässor, öppet hus och skolbesök.

Anställningen är kombinerad där cirka 2/3 utgörs av studieadministrativt arbete och cirka 1/3 av kommunikatörsarbete. I uppdraget som kommunikatör ingår att ansvara för institutionens hemsida, nyhetsbrev och sociala medier samt vara institutionens kontakt mot universitetets pressavdelning och externa medier.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen på lägst kandidatnivå i samhällsvetenskapligt ämne. Vi vill att du har erfarenhet av studieadministrativt arbete inom högre utbildning och studievägledande samtal. För att trivas i rollen tror vi att du:

- Vill arbeta på en liten institution där många olika typer av arbetsuppgifter ryms inom ramen för din anställning och där det krävs att du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dessa självständigt. Du slutför det du påbörjar och tar gärna egna initiativ.
- Har ett engagerat och professionellt sätt och en god förmåga att bemöta och förmedla information till människor i olika situationer.
- Är strukturerad, noggrann och har förmåga att hantera arbetstoppar och kunna prioritera när det behövs.
- Har en god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt.
- Att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav, samt att arbeta obehindrat i Office-paketet. Har du erfarenhet av att arbeta i Ladok, Athena, NyA eller något annat av de studieadministrativa system som används på Stockholms universitet är det en fördel.

Har du en akademisk examen i kriminologi, liksom erfarenhet av arbete som kommunikatör på universitet eller högskola är det meriterande.

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde den 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef, Silsa Heilborn, tfn 0766-48 11 04, silsa.heilborn@criminology.su.se och studierektor på grundnivå Gabriella Olsson, tfn 08-16 33 38, gabriella.olsson@criminology.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sök tjänsten här
Sista ansökningsdag: 2024-05-19

 

Universitetslektor i kriminologi (tidsbegränsad anställning)

Stockholm Ref.nr SU FV-1658-24

vid Kriminologiska institutionen. Sista ansökningsdag: 2024-05-27.

Kriminologiska institutionen bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå vid Stockholms universitet. Institutionen tillhör Samhällsvetenskapliga fakulteten med ett 40-tal anställda. Antalet studenter registrerade på grundutbildningen är drygt 700.

Ämne/ämnesbeskrivning
Kriminologi är ett samhällsvetenskapligt ämne om studiet av brott och reaktioner på brott. En kriminolog intresserar sig bland annat för frågor om brottslighetens orsaker och struktur samt dess variation över tid och rum, men också för effekter av olika typer av påföljder och åtgärder för att minska brottsligheten och öka tryggheten. Vid kriminologiska institutionen forskas om ämnen som kriminalpolitik, brottsofferfrågor, brottslighetens utveckling över tid och orsaker till brott på både individ-, grupp- och samhällsnivå.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att bedriva undervisning och forskning inom det kriminologiska fältet. Den undervisning som anställningen omfattar rör:

- Kurser med kvantitativa metoder som inriktning på främst grundnivå.
- Undervisning och examination på Allmän Översiktskurs 10 hp, Metod 1, 10 hp, respektive Kriminalpolitik, 10 hp samtliga på Nivå 1, samt kursansvar inkl undervisning och examination på motsvarande kurser på distansundervisning.
- Undervisning och examination på teorikurserna och metodkurserna samt viktimologi på Nivå 2, campus samt kursansvar inkl undervisning och examination på motsvarande kurser på distansundervisning.
- Handledning av uppsatser på främst kandidatterminen.
- Andra arbetsuppgifter inom undervisning kan bli aktuella.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i kriminologi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens samt visat pedagogisk skicklighet. Den pedagogiska skickligheten ska vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i den pedagogiska verksamheten. Pedagogisk skicklighet ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning som handledning och examination. Den sökande ska ha såväl förmåga att samarbeta som förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Du måste vara noggrann, ansvarsfull, strukturerad och självständig i ditt arbetssätt. Samarbetsförmåga och förmåga att arbeta under tidspress i vissa perioder är ett krav.

Bedömningsgrunder
Särskild vikt fästs vid pedagogisk skicklighet, visad genom undervisning inom den aktuella anställningens ämnesområde och inriktning samt vetenskaplig kompetens inom området. 

Stor vikt fästs vid:

- Förmåga att samarbeta med kollegor
- Administratvi skicklighet visad genom ledning av undervisning.
- Vikt fästs vid vetenskaplig skicklighet.

Meriterande är högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Universitetet kommer i rekryteringen främst att beakta de som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställningsvillkor
Anställningen omfattar heltid och är ett vikariat på 1 år från anställningsdatumet med goda möjligheter till förlängning ytterligare 1 år. Anställningen påbörjas i anslutning till terminsstart HT24 eller enligt överenskommelse. Anställningens omfattning kan diskuteras vid eventuell anställning. I anställningen ingår 30 % kompetenstid som kan användas till exempelvis egen forskning eller kompetensutveckling.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av prefekten, professor Felipe Estrada, felipe.estrada@criminology.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetets anställningsordning och anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sök tjänsten här
Sista ansökningsdag: 2024-05-27


 

 

Kontakt

Prefekt
Administrativ chef
På denna sida