Stockholms universitet

Att söka en anställning

För att söka en anställning vid Stockholms universitet behöver du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Alla universitetets anställningar görs inom ramen för systemet.

Du som söker ansvarar själv för att din ansökan är komplett i enlighet med annonsen/ansökningsformuläret, och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag (kl. 23.59 svensk tid). Urvalet bland sökande görs mot registrerade meriter i ansökan.

Här nedan kan du se alla steg i ansökningsprocessen. 

Stockholms universitet kommer inom kort att gå över till att använda rekryteringssystemet Varbi. Under en övergångsperiod kommer det därför att finnas två parallella system och med något olika instruktioner.

 

För att påbörja din ansökan behöver du registrera ett konto i rekryteringssystemet.

Klicka på knappen Logga in eller registrera dig som finns ovanför listan med lediga jobb, klicka på Registrera ett konto och följ instruktionerna. Med ett konto får du en överblick över dina ansökningar och kan återanvända information du tidigare registrerat. 

Varbi

I annonsen klickar du på knappen Logga in och sök jobbet.

För att påbörja din ansökan behöver du skapa ett konto i rekryteringssystemet. Klicka på knappen Ditt första besök? Skapa ett nytt konto här och följ instruktionerna. Med ett konto får du en överblick över dina ansökningar och kan återanvända information du tidigare registrerat.

Observera att efter avslutad rekrytering ansvarar du själv för att avsluta kontot i Varbi.

 

I annonsen klickar du på knappen Ansök. Logga in genom att ange din e-postadress och ditt lösenord. 

Om du har glömt ditt lösenord – klicka på Skapa nytt lösenord ovanför Logga in. Ett nytt lösenord skickas till din e-postadress.

Varbi

Logga in genom att ange din e-postadress och ditt lösenord. Om du har glömt ditt lösenord – klicka på Glömt lösenord i inloggningsbilden. Ett nytt lösenord skickas till din e-postadress.

 

Efter inloggningen kommer du till ansökningsformuläret för den anställning du avser att söka där du besvarar frågor samt bifogar efterfrågade bilagor. Överst står anställningens rubrik.

Vid varje fråga och efterfrågat dokument (pdf rekommenderas, max 30 MB/dokument) finns instruktioner för vad ansökan ska innehålla.

Ladda inte upp dokument från webben eller från molntjänster – se till att dokumenten finns lokalt sparade innan du laddar upp.

Var noga med att besvara obligatoriska frågor och bifoga obligatoriska dokument, båda markerade med en asterisk (*).

Varbi

Efter inloggningen kommer du till ansökningsformuläret för den anställning du avser att söka där du besvarar frågor samt bifogar efterfrågade bilagor.

Vid varje fråga och efterfrågat dokument (pdf rekommenderas, max 40 MB/dokument) finns instruktioner för vad ansökan ska innehålla.

Ladda inte upp dokument från webben eller från molntjänster – se till att dokumenten finns lokalt sparade innan du laddar upp. Du ska ha stabil internetanslutning och ingen annonsblockerare får vara aktiverad.

Var noga med att besvara obligatoriska frågor och bifoga obligatoriska dokument, båda markerade med en asterisk (*).
 

 

Du kan spara din ansökan och fortsätta vid ett senare tillfälle genom att klicka på Spara och fortsätt senare, förutsatt förstås att detta sker inom ramen för ansökningstiden.

Varbi

Du kan spara din ansökan och fortsätta vid ett senare tillfälle genom att klicka på Pausa din ansökan och sedan Slutför ansökan, förutsatt förstås att detta sker inom ramen för ansökningstiden.

 

För att skicka din ansökan behöver du först godkänna att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Därefter, när du är klar med din ansökan, klicka på knappen Skicka ansökan. Om du har glömt att fylla i en obligatorisk fråga markeras den med texten Uppgiften är obligatorisk. Fyll i det som saknas och klicka Skicka ansökan.

Varbi

För att skicka din ansökan behöver du först godkänna att Stockholms universitet behandlar dina personuppgifter för rekrytering. 

Därefter, när du är klar med din ansökan, klicka på knappen Skicka in ansökan. Om du har glömt att fylla i en obligatorisk fråga markeras den med texten Uppgiften är obligatorisk. Fyll i det som saknas och klicka Skicka in ansökan.

 

När din ansökan är skickad får du en bekräftelse överst på sidan, Tack för din ansökan, samt en bekräftelse till din e-postadress. Efter att du skickat din ansökan är den låst och kan inte redigeras ytterligare.

Varbi

När din ansökan är skickad får du en bekräftelse överst på sidan, Tack för din ansökan, samt en bekräftelse till din e-postadress. 

 

När du har skickat din ansökan, använd knappen Tillbaka för att komma till jobblistan och logga ut. Du hittar funktionen på landningssidan: Prenumerera Hej "x" Logga ut.

Varbi

När du har skickat din ansökan, kommer du till listan över alla dina ansökningar. Högst upp, under kugghjulet hittar du Logga ut.

 

Varbi

Efter avslutad rekrytering ansvarar du själv för att avsluta kontot i Varbi.

 

Nedan finns information till dig som söker läraranställning, såsom universitetets anställningsordning och mall för ansökan.

Anställningsordning för anställning som och befordran till lärare (AOSU) fr.o.m. 2020-02-18 (226 Kb)

Mall för ansökan lärare (328 Kb)

Mall för befordran (161 Kb)

Befordran – kompletterande anvisning för sökande inom det Naturvetenskapliga området

Mall för ansökan lärare (306 Kb)  (Varbi)

Mall för befordran (214 Kb)  (Varbi)

Mall för befordran inom det naturvetenskapliga området (254 Kb)  (Varbi)

 

Behandling av personuppgifter när du söker jobb vid Stockholms universitet

Information om personuppgiftsbehandling när du söker jobb vid Stockholms universitet (Varbi)

Hur man överklagar anställningsbeslut

Ansökningsförfarandet

Har du frågor om ansökningsförfarandet, vänligen vänd dig till kontaktpersonen vid aktuell institution och/eller enhet. Kontaktperson anges i annonsen.

Teknisk support 

Teknisk support: jobapplication.support@su.se
– ange anställningens referensnummer i ärenderaden.

Teknisk support Varbi

Stockholms universitet har teknisk support hos leverantören. Du hittar den när du är inloggad på ditt konto i Varbi. Teknisk support ges under kontorstid.

Om forskarutbildning

Universitets och högskolerådets information om forskarutbildning

Södra huset, Frescatiområdet, Stockholms universitet
Foto: Ingmarie Andersson

 

På denna sida