Hitta till oss

Matematiska institutionen har sommaren 2022 flyttat till nybyggda lokaler i hus 1 i Albano. Albano ligger i Nationalstadsparken mellan Roslagsbanans banvall och Roslagsvägen i höjd med Kräftriket, strax norr om Roslagstull. Här kan du läsa hur du hittar till oss, och hur du hittar i våra lokaler.

Albanotrappan
Foto: Ingmarie Andersson

Institutionen har under sommaren 2022 flyttat in i hus 1 i det nybyggda universitetsområdet Albano. De flesta av våra kontor ligger på plan 3, och några på plan 2. Endast anställda kommer in till kontoren. På plan 3 finns också vår seminariesal (Cramérrummet), matematiska biblioteket, och institutionens studentexpedition och studievägledning.

Läs mer om Albano – en unik utbildnings- och forskningsmiljö

 

Hitta till området

Albano ligger strax söder om campus Frescati, på promenadavstånd från tunnelbanestationerna Universitetet och Tekniska högskolan (närmast från norra uppgången). Det är ungefär lika långt från båda stationerna. Du kan också ta dig hit med cykel, buss eller bil.

Karta, Albano hus 1 (Google maps)

Karta i openstreetmap.org, där byggnaderna i Albano visas tydligare

Resor med kollektivtrafiken i Stockholm kan sökas i SL:s reseplanerare. Närmaste busshållsplats är Albano, och hit går främst buss 50 och 670. Du kan också ta buss 61 till ändhållplatsen Ruddammen, som ligger ovanför AlbaNova.

De närmaste tunnelbanestationerna är Universitetet och (norra uppgången av) Tekniska högskolan. Från respektive tunnelbanestation är det drygt en kilometers promenad.

Här hittar du SL:s reseplanerare

Närmaste tågstationen är Stockholm Central. Därifrån kan du ta dig till Albano med tunnelbana och buss, se information om kollektivtrafik ovan.

Du kan söka resor och köpa biljett hos SJ

Största flygplatsen i Stockholmsområdet är Arlanda. Mellan Stockholm city och Arlanda kan du åka med Arlanda Express eller Flygbussarna, eller med SL:s pendeltåg.

Andra flygplatser i Stockholmsområdet är Bromma och Skavsta.

 

Hitta i lokalerna

De flesta av våra kontor ligger på plan 3, och några på plan 2, i hus 1 i Albano. Endast anställda kommer in till kontoren, så utomstående som vill träffa någon särskild person behöver boka ett möte och bli insläppt.

Studentexpeditionen och studievägledningen, som också ligger på plan 3 (nära hissarna och trapporna), har öppettider då det går bra att komma förbi utan bokat möte. Öppettider finns på sidan med kontaktuppgifter för studiefrågor.

På plan 3 finns också vår seminariesal (Cramérrummet) och matematiska biblioteket (se nedan). Även här behöver du som är utomstående bli insläppt av någon, fast dörren till seminariesalen är ofta olåst under seminarierna.

 

Biblioteket

Hylla med gamla böcker.
Foto: Niklas Björling

Matematiska biblioteket finns på plan 3 i hus 1 i Albano. Biblioteket sitter ihop med institutionens kontorsområde men har också en egen extern dörr, nära dörren mellan hus 1 och hus 2.

För kontaktuppgifter och öppettider till biblioteket, se math.su.se/bibliotek.

 

Lunchställen i området

Här är några tips på ställen i området där du kan köpa lunch.

Det finns också lunchställen på campus Frescati, och i Bergianska trädgården.

 

Studentutrymmen i Albano

I Albano (hus 1, 2 och 4) finns inte bara kontor och undervisningslokaler, utan även gott om studieplatser för studenter. Det finns också grupprum som studenter kan boka, och vilrum.

Omklädningsrum med dusch finns på plan 2 och 3 i hus 1. (Dessa är för studenter, omklädningsrum för personal finns på plan 1.)

Dessutom finns studentpentryn (med mikrovågsugnar och kranar), kaffemaskiner där man kan köpa kaffe, och återvinningsstationer på olika ställen i lokalerna.

Det finns lite mer information om detta på sidan Frågor och svar om Albano, se särskilt flikarna "Lokalerna" och "Service".

På denna sida