Hitta till oss

Matematiska institutionen ligger i hus 5 och 6 i Kräftriket, som ligger vid Roslagsvägen ner mot Brunnsviken.

Hus 5, Kräftriket, sett snett framifrån.
Foto: Eva Dalin

Institutionen håller till i vackra hus från 1910-talet som tidigare hyste Veterinärhögskolan. Området kring Brunnsviken är inte bara naturskönt, utan också känt från både litteraturen och historien. Carl Michael Bellman nämner Brunnsviken på flera ställen i sin diktning.

Mer om Kräftriket och andra campus vid Stockholms universitet

Matematiska institutionen flyttar till det nybyggda universitetsområdet Albano under sommaren 2022. Läs mer här:

Informationen på denna sida kommer att uppdateras under sommaren, då du från augusti hittar oss i hus 1 i Albano, på andra sidan Roslagsvägen från Kräftriket.

 

Hitta till området

Kräftriket ligger strax söder om campus Frescati, på promenadavstånd från tunnelbana Universitetet. Du kan också ta dig hit med bil, buss eller cykel.

Karta över Kräftriket (Google maps)

Resor med kollektivtrafiken i Stockholm kan sökas i SL:s reseplanerare. Närmaste busshållsplats är Albano och närmaste tunnelbanestation är Universitetet. Från den senare är det ungefär en kilometers promenad.

Här hittar du SL:s reseplanerare

Närmaste tågstationen är Stockholm Central. Därifrån kan du ta dig till Kräftriket med tunnelbana och buss, se information om kollektivtrafik ovan.

Du kan söka resor och köpa biljett hos SJ

Största flygplatsen i Stockholmsområdet är Arlanda. Mellan Stockholm city och Arlanda kan du åka med Arlanda Express eller Flygbussarna, eller med SL:s pendeltåg.

Andra flygplatser i Stockholmsområdet är Bromma och Skavsta.

 

Hitta i lokalerna

Studieplatser och alla föreläsningssalar utom sal 306 hittar du i hus 5. Där finns även en datorsal (sal 42), några kontor och våra gästrum.

I hus 6 finns de flesta kontoren, sal 306 (även kallad Cramérsalen) som används mest till seminarier och vissa kurser på avancerad nivå, och Matematiska biblioteket.

Hiss finns i hus 5 vid ingång 5B, och i hus 6 (via biblioteket) vid ingång 6B.

Om du är student hos oss kan du köpa ett passerkort så att du kommer in i datorsalen, och kommer in i hus 5 på kvällar och helger. Du kan dock inte få tillgång till biblioteket om du inte är student på ett av våra masterprogram.

Läs mer om passerkort under Ny student

 

Lunchställen i området

Här är några tips på ställen i området där du kan köpa lunch.

Det finns också lunchställen på campus Frescati, och i Bergianska trädgården.

Om du har med dig egen lunch finns det mikrovågsugnar i studentköket i hus 5 (för studenter) och i pentryn på plan 2 eller 3 i hus 6 (för personal).

På denna sida