Stockholms universitet logo, länk till startsida

Masterstudenter visar sina curatoriella projekt

Våren och försommaren 2022 genomför masterstudenterna i Curating vid Stockholms universitet sina examensprojekt. De är öppna för allmänheten.

Internationella masterprogrammet i curating, med inriktning mot konst, management och juridik är en tvåårig utbildning i utställningsskapande, framför allt inom konstområdet, som genomförs i samarbete med ledande konstinstitutioner. Varje vår arrangerar andraårsstudenterna utställningar. Här är årets, listan fylls på löpande:

16-29 juni:

 

Flowing grounds Stockholm. Tracing a sensory map

Illustration av berg

För första gången ställer konstnären Gabey Tjon a Tham ut i Stockholm, vid Galleri Frihamnstorget.

Curerat av Sona Stepanyan.

Mer om evenemanget

9-18 juni:

 

Rörelsemönster

Rörelsemönster är en separatutställning med Chiara Bugatti. I utställningen utforskas mötet mellan kroppen och monumentet, det sköra och det eviga, rörelse och stillhet, historia och minne. Genom tre verk av skulptur, installation och video undersöker Bugatti materialens minne, historiska associationer och narrativa möjligheter.

Curerat av Ingrid Svahn.

Mer om evenemanget

28 maj-4 juni:

 

cut/paste

Cut/paste är en serie pop-up "zine" workshops i Stockholm. Zine är en förkortning av engelskans ord magazine, och är olika sorters små amatörproducerade publikationer.

Curerat av Isabelle Ribe.

Mer information på vår engelska sida

22 april:

 

'La Dérive'

En konstvandring på kvällstid genom en oupptäckt del av den belgiska staden Bruge. Curerad av Agnès Biro.

Mer information på vår engelska sida

27-30 april:

 

PRE-EXODUS

Ett konstnärssamtal med Solenne Tadros (f. 1996, Jordanien) på kvällen den 27 april introducerar verket PRE-EXODUS och öppnar för en konversation om ingående teman. VR-verket PRE-EXODUS (2022) visas i konsthallen Accelerators seminarierum under ordinarie öppettider 28–30:e april. Ingen tidsbokning. Fri entré. Lina Aastrup är curator.

Mer information på Accelerators hemsida

FAKTA

Internationellt masterprogram i curating, med inriktning mot konst, management och juridik

Utbildning för utställningsskapande, framför allt inom konstområdet, som genomförs i samarbete med ledande konstinstitutioner.

Till programsidan