Erika, läser till speciallärare vid Specialpedagogiska institutionen:

– Jag har pluggat både vid Frescati och Konradsberg. Jämfört med de områdena så är Albano mycket trevligare med fina, öppna och ljusa lokaler. Det verkar som man har tillgodosett behoven för dem som är syn- och hörselskadade också, som ledstråk i golvet.
– Och så har man tänkt till kring planeringen av läsplatser och platser att sitta och äta medhavd mat. Det var lätt att ha med barn hit också, när jag behövde det i början, men konstigt att det inte finns papperskorgar på toaletterna. Jag är jätteglad att utbildningen är placerad här nu.
– Parkeringen är billigare än i Frescati också. Fast nu vet jag inte hur jag ska komma ner till parkeringshuset, hissen jag tog upp därifrån går inte ner.
Fredrik Nordin, professor och prefekt vid Företagsekonomiska institutionen:

– Det jag tycker är fantastiskt med Campus Albano är hur man har lyckats skapa en inspirerande miljö där anställda och studenter kan trivas och utvecklas tillsammans. Genom att integrera modern arkitektur, funktionell inredning och miljöhänsyn i samma byggnader, har man skapat en känsla av samhörighet som jag verkligen uppskattar.
Jesscia Franzén, studirektor vid Statistiska institutionen

– Jag känner mig privilegierad som får arbeta i nya, trivsamma lokaler anpassade för modern universitetsverksamhet. Variationen av undervisningssalar och modern utrustning i salarna ger förutsättningar för flexibel undervisning och utrymme för nytänkande.
– Jag tycker man har fått till en trivsam inomhusmiljö med öppna ytor och ljusgårdar, trevliga områden där studenterna samlas och pluggar, konsten som är smakfullt integrerad och restaurangen och baren som känns som en bättre hotellobby. Även utomhusmiljön börjar nu ta form. Universitetsbyggnader möter studentbostäder, och med gröna terrasser, planteringar och en ”gågata” får jag lite småstadskänsla.
Johannes Ernstberger, kommunikatör vid Stockholm Resilience Centre:

– Det absolut bästa med Albano är lokalerna. Här är det ljust och luftigt. I vår avdelning finns plats för att arbeta fokuserat men även utrymme för att umgås och mötas. De stora öppna ytorna inomhus gör dessutom att jag känner att vårt kontor hänger ihop med de andra institutionerna som finns här.
– Utsikten över Brunnsviken och de fina terrasserna är såklart också ett stort plus som jag längtar efter att utnyttja nu när våren är på ingång.
Mario, läser internationella relationer:

– Det är mycket fräscha lokaler, salar med mer utrymme, och bättre utrustade grupprum än de på Frescati. Vi har seminarier här ibland, även om institutionen för Ekonomisk historia och internationella relationer ligger på Frescati.
– Nackdelen är att man går vilse ibland. Lärarna brukar uppmana oss att ha god tid på oss för att hitta när vi ska vara i Albano.
Siska De Baerdemaeker, kommunikatör vid Oskar Klein Centre, Fysikum:

– The Albano campus has many things going for it. It is where groundbreaking research happens in an interdisciplinary environment, it is close to Brunnsviken as well as the city center, and there are always interesting events going on.
– But Albano also has a more hidden gem, the views from the top floor of the AlbaNova building, or from the rooftop terrace at Proviant, are absolutely stunning. It is one of the best spots in the area to watch the sunset.
Thomas Öhlund, universitetslektor vid Institutionen för socialt arbete:

– Jag har idel lovord. De förra lokalerna vid Sveaplan kändes som en gymnasieskola, men här känns det mer som ett universitet. Studenterna har bra utrymmen för studier och att kunna vara sociala, och lärosalarna är top-notch.
– Det enda tråkiga är att vi inte har eget bibliotek längre. Och så borde det gå tätare bussturer ut hit.
Tom Britton, professor vid Matematiska institutionen:

– För våra matematikstudenter är det bästa att komma till fina lokaler med många studenter från olika discipliner, ett campus.
– För oss anställda, och studenterna, är det bästa den fina närservicen med caféer och restauranger där en till och med har kvällsöppet.
– Sämst frågar du inte efter, men det är kommunikationerna hit, förutom för oss som cyklar.