Profiles

Noam Ringer

Doktorand

View page in English
Arbetar vid Institutionen för pedagogik och didaktik
E-post noam.ringer@edu.su.se
Besöksadress Frescativägen 54
Postadress Institutionen för pedagogik och didaktik 106 91 Stockholm

Om mig

Jag heter Noam Ringer och jag är psykolog och doktorand på Intuitionen för pedagogik och didaktik. Under min hela yrkeskarriär har jag arbetat med barn och ungdomar med neuropsykiatriska svårigheter, ett område som jag verkligen brinner för. Mina arbetslivserfarenheter, som psykolog inom Habilitering och Hälsa, som skolpsykolog i varierade skolor samt som psykolog inom Barn- och ungdomspsykiatrin, har gett mig en fantastisk möjlighet att arbeta med familjer och barn med diagnoser inom autismspektra och ADHD.

Målet med mitt arbete som psykolog har alltid varit att förbättra barnets och familjens livskvalité och att hjälpa barnet att nå sin maximala förmåga. Samma mål har jag även som doktorand.

I min doktorsavhandling är jag intresserad av att studera hur barn och ungdomar med ADHD uppfattar och förstå sina ADHD-symptom. Jag är även intresserad av hur de gör för att hantera sina symptom och vardagliga situationer som upplevs utmanande.

Ett annat intresse jag har är att undersöka hur föräldrar till barn och ungdomar med ADHD förstår barnens beteende och vad de gör för att livet ska funka.

Generellt kan man säga att jag är intresserad av processer av ’self-management’, ’coping’, eller hur människor gör för att hantera livet när livet ställer till det.

Mina handledare är professor Max Scheja, professor Anders Gustavsson samt doktor Jenny Wilder.

Senast uppdaterad: 6 februari 2019

Bokmärk och dela Tipsa