Studera hos oss

Psykologi som vetenskap handlar om ett systematiskt utforskande av människors upplevelser och beteenden. Psykologiska institutionen erbjuder kurser och utbildningar på alla nivåer för dig som vill lära dig mer i ämnet.

Oavsett om du vill läsa en längre yrkesförberedande utbildning som Psykologprogrammet eller en fristående kurs som komplement till en examen i ett annat huvudämne så får du hos oss en psykologiutbildning som rustar dig för arbetslivet, med stark koppling till forskning, i en stimulerande studiemiljö.

Våra utbildningar

 

Bygg en kandidatexamen i psykologi

Studenter i Albano. Foto: Jens Olof Lasthein
Foto: Jens Olof Lasthein

Psykologi 1 kan bli ditt första steg mot en karriär som beteendevetare eller forskare. Genom att läsa fristående kurser i psykologi kan du ta en Filosofie kandidatexamen med psykologi som huvudämne.

Läs mer om hur du bygger din egen kandidatexamen och vad du då bör tänka på.

Bygg en kandidatexamen i psykologi

 

Bredda din utbildning med psykologi

Studenter i Albano. Foto: Jens Olof Lasthein

Läser du till en examen i ett annat ämne? Har du en valfri termin att fylla? Kunskaper om hur människor fungerar är användbart inom många olika områden, till exempel ekonomi, utbildning, ledarskap, marknadsföring, journalistik, vård och mycket mer.

Psykologi I ger dig förståelse för flera olika aspekter av psykologiämnet och en stark bas i vetenskapligt tänkande och metod. Delar av kurserna läser du tillsammans med studenter från Psykologprogrammet.

Läs mer om Psykologi 1 – kurspaket

 

Möt Elin, tidigare student på Psykologprogrammet

Elin, alumn från Psykologprogrammet

När Elin gick på termin 5, och var halvvägs igenom den femåriga utbildningen, medverkade hon i en film för att berätta om livet som psykologstudent vid Stockholms universitet. Nu har hon gått klart alla tio terminer och ser tillbaka på en rolig tid fylld med mycket plugg och personlig utveckling.

Möt Elin, alumn från Psykologprogrammet

 

 

Studera utomlands

Studenter i en stadsallé.

Att åka på ett studieutbyte är en värdefull upplevelse. Du har som student möjlighet att välja mellan olika alternativ.

Läs mer om utbyten genom institutionens egna avtal eller centrala avtal inom olika nätverk såsom Erasmus+, Nordplus och CIVIS.

Studera utomlands

 

 

Stark koppling till forskning

VR-rummet i luktlabbet. Foto: Jens Olof Lasthein
Foto: Jens Olof Lasthein

Vid Stockholms universitet har vi en omfattande och framstående forskning inom psykologins samtliga huvudområden. Lärarna är aktiva forskare, en garanti för att undervisningen alltid uppdateras med de senaste forskningsrönen. Lärarna har djup kunskap och ett stort engagemang för ämnet.

Forskning vid Psykologiska institutionen

 

Du hittar oss på Campus Albano

Hus 4, Albano. Foto: Tommy Olin.
Hus 4, Albano. Foto: Tommy Olin.

Inför hösten 2021 flyttade Psykologiska institutionen från Frescati Hage tvärs över vägen till det nybyggda Campus Albano, där vi fått fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Hitta till oss

Albano – en unik utbildnings- och forskningsmiljö

 

 

 

Vad är psykologi?

Psi för Psykologi

Psykologi som vetenskap handlar om ett systematiskt utforskande av människors upplevelser och beteenden.

För dig som önskar en lite mer utförlig definition har vi en egen sida...

Vad är psykologi?

 

På denna sida