Finska

Högre seminarium: Sanna Nyqvist

Den 4 december kommer docent Sanna Nyqvist att tala om sin bok om sprängstoff i Nobels litteraturpriser. På engelska. 

50%-seminarium: Kristiina Savola

Den 11 december har doktorand Kristiina Savola sitt 50%-seminarium om framstående politikers profilering i finska sociala medier.

Högre seminarium: Emmi Lahti

Den 12 december presenterar FM Emmi Lahti (Helsingfors universitet) sin doktorsavhandling och sin forskning under rubriken "The rhetorics of the immigration debate". På engelska.

Finskundervisningen i dag och i framtiden

Den 15 november 2019 ordnade avdelningen för finska en kompletterande utbildningsdag för lärare som undervisar i finska i Sverige och andra som arbetar med det finska språket.

Studera till lärare i finska

För dig som vill studera till lärare i finska finns det olika möjligheter. Du kan antingen börja med studier i finska och fortsätta med en pedagogisk utbildning eller komplettera din lärarexamen med ämnesbehörighet i finska.

Nyhetsbrev – Uutiskirje

Avdelningen för finska har ett eget nyhetsbrev som skickas ut när vi har något nytt att förmedla: evenemang, information om nya kurser eller annat som kan vara av intresse. Breven är i första hand på finska med det centrala innehållet även på svenska.

Prenumerera på nyhetsbrevet via denna sida!

Du kan enkelt avregistrera dig med en länk som finns i varje nyhetsbrev. Du kan läsa om Stockholms universitets behandling av personuppgifter på universitetets centrala webbsida.