Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Magisterprogram (60 högskolepoäng) i folkrätt

Vårt nya magisterprogram i folkrätt syftar till att ge studenter avancerad teoretisk och metodologisk kunskap i ämnesområdet. Studenter får möjlighet att fokusera på en av två möjliga specialiseringar, Folkrätt och individen eller Mänskliga rättigheter och den globala ekonomin.

För dig som är antagen HT2023

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - program

Här hittar du som är nyantagen till juristprogrammet vid Stockholms universitet hösten 2023 viktig information om obligatorisk webbregistrering och terminsstarten. Mer information skickas via e-post efter urval 2. Klicka på pilen nedan.


Registrering

Obligatorisk webbregistrering görs 7 - 13 augusti 2023.

För att behålla och ta din plats på juristprogrammet i anspråk måste du webbregistrera dig mellan 7 och 13 augusti 2023 på kurserna som ingår i termin 1: Juridisk introduktionskurs, Europarätt och Statsrätt. 

Detta gör du genom att aktivera ditt SU-konto och sedan webbregistrera dig på de ovannämnda kurserna i Ladok för studenter.

Om du ska tillgodoräkna dig tidigare lästa juridiska kurser var god läs informationen om tillgodoräknanden för nyantagna studenter

Om du redan nu vet om att du behöver lämna återbud till utbildningen kan du själv göra det via ditt konto i Antagning.se


Första kursen inom ditt program

Första kursen på juristprogrammet är Juridisk introduktionskurs (10,5 hp). Du hittar schema och information på kurshemsidan ungefär 1 månad innan kursstart här.
 

Lärplattform

Juridiska institutionen använder sig av lärplattformen Athena, som du når via kurshemsidorna. Vänligen läs mer om lärplattformen på kursens hemsida eller på informationssidan om Athena.
 

Introduktionsdagar

Juridisk introduktionskurs inleds med en introduktionsdag. För mer information var god se kursens hemsida.

Stockholms universitet har samlat information som kan vara av intresse för nya studenter här.

 

Undervisning under hösten 2023

Höstterminen startar 28 augusti 2023.

Du som har en varaktig funktionsnedsättning och är i behov av särskilt stöd under dina studier hittar information om detta här.
 

Villkor för antagning

För att behålla och ta din plats på juristprogrammet i anspråk måste du webbregistrera dig mellan 7 - 13 augusti 2023 enligt informationen ovan.

Observera: Om du inte webbregistrerar dig inom angiven tid kommer din plats att tilldelas en reservplacerad student.
 

Reservantagning

Om det efter avslutad registrering finns lediga platser erbjuds dessa i strikt turordning till de reserver som står i tur i aktuell urvalsgrupp. Kontakten sker via e-postadressen som finns registrerad på Antagning.se. Glöm inte att även kontrollera din skräppostkorg!

Eventuell reservantagning startar tidigast 14 augusti. Vi kontaktar enbart de reserver som vi kan erbjuda en ledig plats och det krävs att du tackar ja till den erbjudna platsen via e-post inom en viss angiven tid.

Observera: Om du inte tackar ja till den erbjudna platsen under den period som anges i e-postmeddelandet, kommer platsen att erbjudas nästa reserv som står på tur.
 

Länk till mer information och kontakt på institutionens webbplats

Mer information för nyantagna studenter på Juridiska institutionen HT2023 hittar du här

Juridiska institutionens hemsida hittar du här och under fliken "Under utbildningen" finns all information som du som student hos oss bör känna till.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

folkrätt
Photo: Mikhail Pavstyuk (unsplash)