Studera utomlands

Svenskt pass Foto: Michael Erhardsson/MostPhotos

Studera utomlands

Att studera en eller två terminer utomlands är en fantastisk möjlighet för dig att prova på en ny akademisk miljö och öka din förståelse för andra länders kultur, språk och samhälle.

Grenen, Skagen, Danmark. Foto: Pia Nordin

Nordkurs sommarkurser i Norden 2019

Studera språk och litteratur i Danmark, Norge, Sverige, Finland, på Island samt på Färöarna och i år även Grönland. Kurserna ges oftast i juni–juli (ibland maj och augusti) under ca 3 veckor och arrangeras av de olika universiteten i Norden.

Logotyp Nordliks

Studera i Norden: Nordliks (Nordplus) ht -19

Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordliks, som är Nordiska ministerrådets program för lärare och studerande vid nordiska universitet och högskolor.

EU-flagga

Studera i Europa: Erasmus 2019/2020

Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet eller res till ett EU-land under en eller två terminer. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordplus eller Erasmus.

Britt Arvidsson. Foto: Pia Nordin

Studentexpedition och studievägledare Svenska och Nordiska språk, utbyteskoordinator

Britt Arvidsson

Handbok för utresande utbytesstudenter

Grupp med glada studenter

FB Svefler

facebook