Stockholms universitet logo, länk till startsida

Varför Stockholms universitet?

Vill du skaffa dig en universitetsutbildning av högsta kvalitet och samtidigt leva ett roligt studentliv? Ha nära till intressanta arbetsgivare för att kunna nätverka och förbereda dig inför yrkeslivet? Då har du hittat rätt!

 

Ett stort och brett utbildningsutbud

Vi erbjuder 300 program och 1700 kurser på grundnivå och avancerad nivå. Du kan söka fram den utbildning du är intresserad av i vår digitala katalog. Är du nyfiken på vilka ämnen som finns? Ta gärna en titt i vår ämnesguide!

Människor utanför Södra huset en solig höstdag. Foto: Ingmarie Andersson
Foto: Ingmarie Andersson
 

Våra forskare blir dina lärare

Hos oss undervisar lärare som ofta är forskare som du känner igen från media och andra sammanhang. För många av dem är mötet med studenterna en viktig och inspirerande del av jobbet. Det ger dig som student en undervisning baserad på de senaste rönen. Ofta får du även en spännande inblick i forskningen. På sidan Möt våra lärare berättar lärare om varför de väljer att forska och undervisa just här.

En student räcker ett papper till en föreläsande lärare.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Du får plugga i karriärmöjligheternas stad

Som student vid ett huvudstadsuniversitet har du möjligheter att få en spännande och utvecklande karriär, vilken utbildning du än väljer. I Stockholmsregionen finns Sveriges största arbetsmarknad, oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur. Stockholm kan verkligen beskrivas som karriärmöjligheternas stad.

Två studenter på bron till Skeppsholmen.
Foto: Niklas Björling
 

Lev studentliv, storstadsliv eller både och!

När du pluggar vid Stockholms universitet kan du välja mellan att leva ett klassiskt studentliv, med engagemang i studentföreningar och aktiviteter, och ett internationellt storstadsliv. Du kan förstås göra både och om du vill. Väljer du att engagera dig i studentlivet så anordnas det i stort sett varje dag aktiviteter för studenter, av studenter, vid Stockholms universitet. 

Studenter som kramar om varandra och har roligt på campus.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Är du intresserad av klimat och hållbar utveckling?

Den forskning inom klimat och hållbar utveckling som bedrivs vid Stockholms universitet är internationellt ledande. Om du är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor finns det många kurser och program med hållbarhetsinriktning att välja mellan.

Färgglada ben vadar genom en översvämning.
Foto: Jonathan Ford/Unsplash
 

Upptäck våra campus och områden

Stockholms universitet är stort och består av olika campus och områden utspridda över Stockholm. Vårt huvudcampus heter Frescati och ligger mitt i världens första nationalstadspark. I den här filmen får du en inblick i SU:s olika miljöer och vilka ämnen man läser var. 

 

 

 

Prata med en studie- och karriärvägledare

Tveka inte att ta kontakt med våra studie- och karriärvägledare för att bolla idéer och få hjälp att strukturera dina tankar kring studieval och karriär. Till den centrala vägledningen kan du vända dig för ett vägledningssamtal som utgår från dig som individ. Vägledningen är till för alla som funderar på att börja studera, redan är studenter eller nyligen avslutat sina studier vid Stockholms universitet.

En student träffar en studie- och karriärvägledare.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Så, varför då välja Stockholms universitet?

För att ge dig en översikt har vi gjort en lista över våra tio främsta anledningar att plugga här. Det breda utbildningsutbudet, forskningen i världsklass, närheten till både stad och natur, karriärmöjligheterna, studentlivet – vad är viktigt för just dig?

Hoppas att vi ses på campus framöver!

Cykel med SU-kasse på Välkomstdagen. Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling
 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studentavdelningen@su.se

På denna sida