Stockholms universitet

Studentambassadör – ett flexibelt och meriterande extrajobb

Studentambassadörerna är en viktig del i universitetets rekryteringsarbete, som representanter för universitetet och förebilder för gymnasieelever. Det är ett flexibelt, meriterande och avlönat extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier.

 

Inspirera och informera elever

Som studentambassadör inspirerar du till universitetsstudier genom att dela med dig av dina egna erfarenheter av utbildningsval, studier och studentliv. Du informerar om universitetsstudier och Stockholms universitet samt svarar på frågor vid skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Du deltar även vid välkomstdagar för nya studenter och andra typer av event som även innebär en del praktiska uppgifter. 

Studentambassadörer på Välkomstdagen i augusti 2022.
Studentambassadörer på Välkomstdagen i augusti 2022. Foto: Karin Warvlin
 

Socialt och givande extrajobb

Det är ett socialt och givande extrajobb där du får en god inblick i hur universitetet fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Uppdraget är avlönat.

Vi söker dig som:

  • är student vid Stockholms universitet (kurs eller program) och har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Obs! Du får inte ha någon annan anställning vid Stockholms universitet (som amanuens eller liknande) när du söker extrajobb som studentambassadör.

 

Förberedande utbildning

Alla studentambassadörer genomgår utbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om våra utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd- och servicefunktioner. Du får också träffa studentambassadörer som arbetat en tid och som delar med sig av sina erfarenheter. 

Utbildningen äger rum veckan innan vårterminen börjar och är en heldag på plats på Frescati.

 

Två studentambassadörer berättar

Vill du veta mer om hur det är att jobba extra som studentambassadör? Då kan intervjuerna med Divya Thakrar och Adonay Eyob ge en inblick.

Läs intervjun med Divya

Divya vid Södra huset.
Divya på campus Frescati. Foto: Karin Warvlin

Läs intervjun med Adonay

Studentambassadören Adonay Eyob.
Adonay Eyob Foto: Privat
 

Vill du bli studentambassadör?

Rekryteringsperioden pågår vanligtvis från mitten av oktober till början av november. Du ansöker då genom att fylla i ett formulär där du berättar om dig själv – vilka erfarenheter och egenskaper du har som gör att du skulle passa för jobbet och varför det intresserar dig, samt bifogar ditt CV. Nästa rekryteringsperiod blir hösten 2024.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se

På denna sida