Stockholms universitet

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. Välkomstaktiviteterna, som inkluderar Välkomstdagen 30 augusti, arrangeras av Studentavdelningen, är frivilliga och riktar sig till alla våra nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program*.

*Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som är ny lärarstudent hittar din information här: Ny lärarstudent. 

If you are a newly admitted international student there are Welcome Activities specifically designed for you. Please see su.se/welcomeactivities.

 

30 augusti: Välkomstdagen på Frescati

Höstterminens välkomstdag äger rum på campus Frescati fredagen innan terminen börjar och är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet består av mässa, föreläsningar och sociala aktiviteter. Vi bjuder på fika!

Träffa Stockholms universitets studentkår (SUS) och en mängd studentföreningar för att ta reda på hur du kan leva ett aktivt och kul studentliv. På plats finns också flera av universitetets studentstödjande enheter för att svara på dina frågor inför terminsstarten, bland annat Helpdesk och biblioteket. 

Plats: Aula Magna plan 4 och 5

Fika serveras i Allhuset, följ skyltning.

  • Studera effektivt på universitetet! 
    Studie-och språkverkstaden hjälper dig att vässa din studieteknik och slipa ditt skrivande.
  • Biblioteket – din bästa studiekompis
    Plugga, låna, fråga. Vi ger en kort introduktion till hur du bäst nyttjar universitetsbiblioteket under din studietid!

Plats: Aula Magnas hörsal

Vill du hitta nya vänner? Delta i speed-friending och mingla med andra nya studenter, både nationella och internationella. Ingen föranmälan, kom och gå som du vill.

Plats: stora gräsmattan mellan Aula Magna och Geovetenskapens hus

Delta i adrenalinfyllda sportaktiviteter som gräsvolleyboll och roliga sportlekar med Stockholms Studenters IF. Glöm inte att också spana in deras tävlingar med grymma priser!

Plats: stora gräsmattan mellan Aula Magna och Geovetenskapens hus

Vill du bekanta dig med campus på egen hand? Hämta en karta för en digital gåtur där du får information om de olika byggnaderna via QR-koder. 

Plats: karta finns att hämta i Infotältet vid t-banan samt på mässan i Aula Magna

I samband med Välkomstdagen håller Kårpuben i Studenthuset samt Café Bojan och Gula villan öppet från kl. 16, och Gröna villan öppet från kl. 17.30. Sväng förbi pubarna och lär känna SUS, föreningarna och andra studenter!

Kårpub i Studenthuset.
Kårpub i Studenthuset. Foto: Stockholms universitets studentkår
 

28 augusti: Digital studentpanel kl. 15.00-16.30

– frågor och svar för nya studenter

Träffa våra studenter via Zoom och ställa alla dina frågor om livet som student vid Stockholms universitet. Ingen föranmälan. Anslut via denna länk (du syns inte i bild): 

Anslut till studentpanelen

 

2 september: Guidade turer på campus

Terminens första dag arrangeras guidade turer runt campus Frescati med start utanför Studenthuset kl. 10, 12 och 14. Ingen föranmälan.

 

Behov av tolk eller ledsagning?

Önskar du teckenspråkstolk eller skrivtolk till ditt besök på Välkomstdagen, boka i god tid via tolksamordning@su.se. Utbildningstolkningen finns även som utställare på mässan.

Studenter med synnedsättning kan anmäla behov av ledsagning till sitt besök via studentstod@su.se (också det i god tid). Riktat pedagogiskt stöd finns även som utställare på mässan.

 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Ska du börja plugga vid Stockholms universitet och har en funktionsnedsättning? Varmt välkommen att anmäla dig till våra introduktionsevenemang 27 och 28 augusti. Läs mer genom att klicka på länken nedan.

Informationspass och introduktionskurs "Den goda starten"

 

Övriga välkomstaktiviteter

Här hittar du information om fler välkomstaktiviteter som anordnas av bland andra Biblioteket och Studie- och språkverkstaden. Listan uppdateras löpande.

2/9: Kom igång med biblioteket på 15 minuter

2/9: Webbinarium: Kom igång med biblioteket på 15 minuter

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

Passa gärna på att läsa reportaget från välkomstaktiviteterna i januari 2024. Där får du en inblick i hur det är att vara med som ny student.

Det är bra att vara med på välkomstaktiviteterna när man är ny student för man får en chans att skapa sig en överblick över allt som finns.

Petter Ekfeldt, studentambassadör

Läs reportaget från välkomstmässan i januari 2024

Paula och Femke på välkomstmässan.
Paola Björk och Femke Nijuis lärde känna varandra första dagen. Foto: Karin Persson
 

Hitta hit

Aula Magna ligger en kort promenad från t-banestation ”Universitetet”. Om du kommer med buss kan du antingen kliva av på hållplats ”Universitetet norra”, ”Universitetet södra” eller ”Universitetsvägen”. Adressen till Aula Magna är Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré finns på Frescativägen 6.

Länk till Google Maps (Universitetsvägen 11)

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida