Stockholms universitet

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus 20 mars kl. 13-18 för information och inspiration inför studievalet. Träffa våra studenter och medarbetare för att få veta mer om vårt stora utbud av utbildningar och hur det är att plugga här, och passa på att bekanta dig med universitetsmiljön genom att följa med på en guidad tur. Du hittar all information du behöver under bildspelet.

 

Program för Öppet hus 20 mars

Här nedan kan du läsa mer om allt som erbjuds under Öppet hus. Vi ser fram emot att träffa dig på campus i mars!

Träffa studievägledare och representanter för våra ämnen och få svar på dina frågor om våra utbildningar. Studentstödjande enheter finns på plats för att informera om det stöd som erbjuds till studenter under studietiden och Stockholms universitets studentkår kan berätta om studentlivet vid SU!

Plats: Aula Magna plan 4 och 5

Läs mer om alla utställare

13.30-13.50: Stockholms universitet – brett utbildningsutbud och forskning i världsklass

Vilka kurser och program finns och varför ska jag välja Stockholms universitet? Våra studievägledare berättar om vårt utbud och ger sina tips inför studievalet.

Isadora Bennet Snickars.
Isadora Bennet Snickars. Foto: Genia Bennet Snickars

14.00-14.30: Språkstudierna öppnade vägen till diplomatyrket

”Följ dina intressen istället för att försöka vara strategisk när du väljer utbildning”, tipsar alumnen Isadora Bennet Snickars som, efter studier i bland annat spanska och Latinamerikastudier, antogs till Utrikesdepartementets diplomatprogram. 

Läs intervjun med Isadora

14.40-15.00: Skapa din drömutbildning av fristående kurser

Visste du att du att Stockholms universitet erbjuder cirka 1700 fristående kurser? Och att du kan kombinera kurser till en unik examen? Våra studievägledare berättar hur, och vad som är viktigt att tänka på.

15.10-15.30: Att plugga vid SU – träffa våra studenter

Hur är det att vara student vid Stockholms universitet? En studentpanel delar sina erfarenheter av studentlivet och berättar om hur en vanlig vecka kan se ut i deras liv.

15.40-16.00: Stockholms universitet – brett utbildningsutbud och forskning i världsklass

Vilka kurser och program finns och varför ska jag välja Stockholms universitet? Våra studievägledare berättar om vårt utbud och ger sina tips inför studievalet.

16.10-16.30: Skapa din drömutbildning av fristående kurser

Hur är det att vara student vid Stockholms universitet? En studentpanel delar sina erfarenheter av studentlivet och berättar om hur en vanlig vecka kan se ut i deras liv.

16.40-17.00: Att plugga vid SU – träffa våra studenter

Hur är det att vara student vid Stockholms universitet? En studentpanel delar sina erfarenheter av studentlivet och berättar om hur en vanlig vecka kan se ut i deras liv.

Plats: Aula Magna, vänster hörsal, ingång A, B, E, F

Hur är det att studera vid Stockholms universitet – egentligen? Slå dig ner i soffhörnan och prata med våra studenter.

Plats: Aula Magna, plan 5

Följ med på en guidad tur på campus Frescati för att bekanta dig med universitetsmiljön. Start kl. 14, 15 och 16, ingen föranmälan.

Plats: Samling nedanför trappan till Aula Magna.
 

 

Förbered ditt besök

  • Hitta vad som intresserar dig genom att läsa om våra intresseområden och ämnen. För varje ämne kan du också läsa om arbetsmarknad och karriär: su.se/allaamnen
  • Sök bland alla våra kurser och program i den digitala katalogen, där kan du filtrera på om du till exempel vill läsa på hel- eller halvfart, distans eller campus, dag- eller kvällstid: su.se/utbildningskatalog
  • Är du nyfiken på ett visst ämne och vill veta mer om livet som student? Se korta filmer där olika studenter berättar om sina studier, och ställ dina egna frågor: su.se/egentligen
  • Öppet hus äger rum på vårt huvudcampus Frescati, men Stockholms universitet är stort och består av flera campus och områden: su.se/campusfilmen
 

Påminn mig

Reportage från Öppet hus 2023

Många gymnasieelever och andra valde att besöka Öppet hus på campus Frescati i mars 2023. Stämningen var på topp i Aula Magna.

Läs reportage från Öppet hus 2023

Ett gäng tjejer på Öppet hus.
Naima Gure, Leila Hashemi, Clara Nyberg, Ghofran Mohammad och Adila Haidari från Rodengymnasiet i Norrtälje. Foto: Karin Persson

Behov av tolk?

Önskar du teckenspråkstolk eller skrivtolk till ditt besök, boka via tolksamordning@su.se i god tid. Utbildningstolkningen finns även som utställare på mässan.

 

Informationsmaterial för skolor och andra

Vi är tacksamma för att ni hjälper oss att sprida information om Öppet hus! Här har vi samlat material som ni kan använda i era olika kommunikations- och informationskanaler. 

 

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitetet till Aula Magnas huvudentré

 

Kontakt

Studentavdelningen

E-post: oppethus@su.se

På denna sida