Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Foto av Naghmeh Nasiritousi. Foto: Niklas Björling. Nytt forskningsbidrag från Energimyndigheten 2019-09-16 Forskningsprojektet ”Vägen till koldisoxidneutralitet: Från banbrytande koalition till en effektiv klimatklubb?” under ledning av Naghmeh Nasiritousi har beviljats 5,9 miljoner från Energimyndigheten.
    • Så kan undervisningen i samhällskunskap främja kritiskt tänkande 2019-09-16 En undervisning som tar fasta på ämnesinnehållet har större chans att utveckla elevernas kritiska omdöme när det gäller rättvisefrågor än den som fokuserar på elevernas tyckande. Det visar Malin Tväråna i en ny avhandling som grundar sig i så kallad praktiknära forskning.
    • "Hotet mot kunskap är ett hot mot hela vår existens" 2019-09-13 I höstens premiäravsnitt av podden Bakom bokhyllan möter vi Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och nyligen invald som ledamot i Svenska akademien.
    • Internationellt pris till Gunnar von Heijne 2019-09-09 Gunnar von Heijne, professor i teoretisk kemi vid Institutionen för biokemi och biofysik samt director vid SciLifeLab, tilldelas The Biophysical Society’s 2020 Anatrace Membrane Protein Award.
    • Rektor Astrid Söderbergh Widding klipper bandet och inviger Accelerator tillsammans med Richard Julin, konstnärlig ledare för Accelerator, och Magnus Huss, Akademiska hus. Foto: Jens Lasthein/Stockholms universitet. Accelerator – universitetets konsthall invigd 2019-09-09 Efter omfattande ombyggnation har ett underjordiskt före detta laboratorium förvandlats till konsthallen Accelerator. Invigningsverket ”This progress” av Tino Sehgal låter besökarna möta lokalerna utan objekt, men ändå fulla av konst.
    Blå platta med texten Nyhetsbrev
    Blå platta med text Pressrum
    Blå platta med text Experter vid universitetet
    Blå platta med text su.se/play