Stockholms universitet logo, länk till startsida

Freethinking, Hesitation, Weirdness

Evenemang

Datum: onsdag 9 februari 2022

Tid: 13.00 – 14.30

Plats: https://www.thecommunity.garden/festival

Litteraturvetarna Carin Franzén och Sofia Roberg deltar den 9 februari i ett samtal online vid Community Garden Festival.

Sofia Roberg och Carin Franzén
Sofia Roberg och Carin Franzén.

Vad är litteraturens roll i Antropocen? Hur kan litteraturhistorien bidra till att ompröva vår förståelse av den ekologiska krisen idag? Det pratar en panel om i en av programpunkterna vid The Community Garden Festival.

Övriga deltagare är Jesper Olsson, professor i litteraturvetenskap vid Linköpings universitet, och Sven Anders Johansson, professor i litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet.

The Community Garden Festival pågår den 7-11 februari med liveevent, filmer, föreläsningar, workshops och paneldiskussioner. Fokus ligger på kunskaps- och resultatspridning från forskningsprogrammet The Seed Box – Environmental Humanities Collaboratory.

Om samtalet på festivalens hemsida

Om forskningsprojektet The Seed Box

Community Garden Festival
Community Garden Festival
 

Om Carin Franzén

Carin Franzén är professor i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet. Hon intresserar sig bland annat för subjektivitetens historia i såväl äldre som senare perioders litteratur. Och forskar också inom fältet miljöorienterad humaniora.

Carin Franzén undervisar i litteraturvetenskap på grundutbildningens alla nivåer, och på forskarutbildningen.

Mer om Carin Franzéns forskning

 

Om Sofia Roberg

Sofia Roberg disputerade nyligen i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet. I avhandlingen Besvärja världen. En ekopoetisk studie i Inger Christensens alfabet, tar hon den danska poeten Inger Christensens diktbok alfabet som utgångspunkt för en studie i ekopoetik som teori och metod.

Sofia Roberg undervisar på grundkursen i litteraturvetenskap och kvällskursen Ekokritiska perspektiv – människa, natur, litteratur.

Mer om Sofia Robergs forskning