Stockholms universitet

Problem att skriva ut med Printomat

Det finns för närvarande ett antal olika problem som gör att vissa användare har problem att skriva ut med Printomat. I väntan på en lösning kan du alltid skriva ut från någon av datorerna i datorsalarna.

Kvinna som skriver ut på en skrivare

Det har under en tid varit problem att skriva ut med utskriftstjänsten Printomat. Orsakerna är flera och hur problemen yttrar sig beror lite på vilket operativsystem din dator har. 

Det finns en bugg i de senaste uppdateringarna från Microsoft som gör att många inte kan skriva ut mot någon nätverksskrivare inklusive Printomat. Det finns ingen lösning på denna bugg ännu, men det finns en workaround. Det finns även ett problem om de som har en dator vars version är för gammal för att få de senaste uppdateringarna, där riskerna vid en uppgradering leder till den tidigare nämnda buggen. Det är ett komplext problem som alltså drabbar vissa användare som försöker skriva ut från privata datorer. 

I väntan på en lösning som fungerar fullt ut för alla användare finns alternativen att skriva ut från någon av datorerna i datorsalarna eller be en studiekamrat som inte har de här utskriftsproblemen att skriva ut åt dig.

IT-avdelningen beklagar de besvär detta orsakar och hoppas på förståelse för att det kan ta lite tid innan det finns en lösning på plats som fungerar för alla.