Stockholms universitet

Tora Hedin får priset Gratias Agit

Den 21 oktober fick Tora Hedin motta det prestigefulla priset Gratias agit av den tjeckiska ambassadören Anita Grmelova. Prisutdelningen ägde rum under högtidliga former på den tjeckiska ambassaden där några av kollegorna också fick möjlighet att deltaga. Än en gång varma gratulationer till Tora!

Tora Hedin
Tora Hedin. Foto: Ulrica Zwenger

Tora Hedin, docent i slaviska språk, är en av pristagarna till Gratias Agit, 2021, vilket har tillkännagivits av Tjeckiska utrikesministeriet. Priset delas ut till personer eller organisationer som på olika sätt främjar Tjeckien i utlandet. Bland tidigare pristagare finns namn som Miloš Forman, Angnieszka Holland, Joan Baez och Jaromir Jágr. Tora får priset för sin mångåriga verksamhet som lärare i tjeckiska på Stockholms universitet och som förläggare och översättare av tjeckisk litteratur. Priset delades ut av Tjeckiens ambassadör Anita Grmelová den 21 oktober 2021 på Tjeckiens ambassad i Stockholm.

Gratias agit-pris
Priset Gratias Agit

----

Vid prisutdelningen
Vid prisutdelningen på tjeckiska ambassaden: Ambassadören Anita Grmelová, Tora Hedin, Charlotta Seiler Brylla & Elisabeth Wåghäll Nivre
Tora och priset Gratias Agit
Tora och priset Gratias Agit
Tora Hedin mottar priset Gratias agit av den tjeckiska ambassadören Anita Grmelova
Tora Hedin mottar priset Gratias agit av den tjeckiska ambassadören Anita Grmelova.