Profiles

Mara Haslam presents at a research event.

Mara Haslam

Universitetslektor

View page in English
Arbetar vid Institutionen för språkdidaktik
Telefon 08-120 766 92
E-post mara.haslam@isd.su.se
Besöksadress Universitetsvägen 10 E, plan 9
Rum E 936
Postadress Institutionen för språkdidaktik 106 91 Stockholm

Om mig

Universitetslektor i engelska med didaktisk inriktning vid Institutionen för språkdidaktik.

Jag har jobbat som engelskalärare och som lärare för blivande språklärare sedan 2002. Jag har stor erfarenhet av att undervisa dem som inte har engelska som modersmål och tycker särskilt om att undervisa i uttal. Upplevelserna i uttalsklassrummet driver mitt forskningsintresse i andraspråksfonologi. Jag tog en M.A. i lingvistik vid University of Utah 2004 och en Ph.D. i lingvistik vid University of Utah 2011. Jag har jobbat på Stockholms universitet sedan 2012, först vid Engelska institutionen och sedan 2014 vid Institutionen för språkdidaktik.

Undervisning

Jag jobbar mest med blivande lärare som lär sig att undervisa i engelska språket i det svenska skolsystemet. Eftersom svenska skolor börjar lära ut engelska redan i årskurs 3 behöver alla grundlärare lära sig hur de kan undervisa i engelska språket. Mitt fokus är därför engelska för yngre elever. Jag undervisar även blivande lärare i uttal. Ett annat undervisningsintresse är att utbilda lärare i hur man lär ut engelska till dem som är döva.

Forskning

Min forskning är inriktad mot andraspråksfonologi. Mitt aktuella forskningsprojekt handlar om tydligheten av English as a Lingua Franca och effekter av ortografi vid inlärning av andraspråksfonologi.

Senast uppdaterad: 25 augusti 2020

Bokmärk och dela Tipsa