Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Landskapsekologi - teori och design

Kursen i landskapsekologi är tvärvetenskaplig och avser att ge en ökad förståelse för hur ekologiska processer påverkas av mänsklig aktivitet vilket är viktigt inom såväl praktisk naturvård som bevarandebiologi.

GE7096_Landskapsekologi_teori_och_design

Under kursen studerar du hur landskapsförändringar påverkar ekosystem och förekomst av växter och djur. Vi betonar särskilt bevarande av biologisk mångfald i föränderliga miljöer. Du kommer att få insikt i olika metoder och verktyg för att analysera landskapseffekter på olika organismer. Kursen kommer att lyfta fram teorier i landskapsekologi och hur man utformar landskapsekologiska experiment med målet att förstå ekologiska processers i landskapet. Ett annat syfte med kursen är att förstå hur politiska beslut, ekonomi och naturgeografi påverkar och har påverkat landskapet. För att fördjupa din vetenskapliga förståelse ska du läsa och kritiskt diskutera olika vetenskapliga artiklar i seminarier och workshops.

Kursen ingår i Masterprogrammet i Landskapsekologi men kan även läsas som fristående kurs.

  • Kursupplägg

    Undervisning

    Undervisningen består av föreläsningar, exkursion, seminarier, övningar och projektarbete.

    Examination

    Se kursplan.
    Fusk och plagiat

    Stockholms universitet ser mycket allvarligt på fusk. Med fusk menas exempelvis att studenter samarbetar på ett otillåtet sätt, medför otillåtna hjälpmedel (som till exempel fusklappar, otillåtna anteckningar eller mobiltelefon) eller på annat sätt försöker vilseleda vid examination. Plagiat utgör också en form av fusk och innebär till exempel att en student använder egna (självplagiat) eller andras texter och idéer utan att hänvisa till originalkällan på ett korrekt sätt i till exempel en uppsats, hemtentamen eller annan examinationsuppgift.

    Misstanke om fusk utreds först av institutionen. Om institutionen bedömer att det finns en grundad misstanke om fusk anmäler institutionen ärendet vidare till rektor, som i sin tur kan överlämna ärendet till universitetets Disciplinnämnd. Fusk kan leda till att studenter varnas eller stängs av från studierna i upp till sex månader.

    Information om Stockholms universitets riktlinjer för disciplinärenden finns på sidan Under utbildningen/Fusk och plagiat.

    Examinator

    Sara Cousins

  • Kontakt

    För att dina frågor ska hamna hos rätt person vänd dig till studentexpeditionen vid frågor som rör kursinformation, registrering, schema, litteraturlistor och tentamen. Vänd dig till studievägledaren vid frågor som rör tillgodoräknande, antagning, behörighet samt frågor som rör studieplanering.

    Kursansvar
    Jessica Lindgren
    E-post: jessica.lindgren@natgeo.su.se

    Studievägledare, studentexpedition och fler kontakter

    Kontakt