Kandidatprogram i socialantropologi
Socialantropologi handlar om världens människor och dess mångfald med fokus på våra relationer till varandra och vår omvärld
I vår tid blir världen alltmer sammanhängande samtidigt som lokala skillnader lever vidare. Socialantropologin belyser hur dessa variationer i mänskligt liv, tänkande och handlande uppstår, hur de upplevs och vad de får för sociala konsekvenser. Men också vad människor och samhällen har gemensamt. Det jämförande perspektivet ger fördjupande insikter om samhällen och deras människor, institutioner och värderingar. Programmet ger dig en förståelse för de sociala och kulturella sammanhangens betydelse för hur vi förhåller oss till och tolkar vår omvärld. Du läser om samtidsfrågor som berör grunderna för social gemenskap och solidaritet, och om maktutövande och ojämlikhet under skiftande samhälls- och miljöförhållanden. Forskningen vid institutionen återspeglas i utbudet av de kurser som ingår i programmet. Till de aktuella forskningsområdena hör globaliseringens sociala och kulturella aspekter, utvecklings- och miljöfrågor; organisation och marknad; genus och sexualitet; medier; politik; migration och mångfald.
-
Programöversikt
Kandidatprogrammet består av fyra terminer Socialantropologi samt två terminer breddningsämnen där det även finns goda möjlgiheter till utbytesstudier både inom och utanför Europa.
År 1
Ger grundläggande kunskaper i socialantropologi
Under höstterminen läser man Socialantropologi I
Under vårterminen läser man Socialantropologi II
År 2
BREDDNINGSÅR
Du läser valfria kurser inom andra ämnesområden på högskolenivå i Sverige eller utomlands. Läs mer om breddningsåret "Under utbildningen"
År 3
HÖSTTERMIN Socialantropologi III
VÅRTERMIN Socialantropologi IV
-
Så ansöker du
Sök via antagning.se
-
Arbetsmarknad och karriär
Socialantropologer har hela världen som arbetsfält och kan arbeta inom statliga verk, internationella organisationer och företag och beröra allt från bistånd och integration till miljöfrågor, samhällsplanering, marknadsföring och kommunikation. Arbetsuppgifterna kan vara informationsinhämtning, utredningar och undervisning. Programmet leder till en filosofie kandidatexamen. Huvudämne för examen är Socialantropologi.
Läs om oss på vår hemsida www.socant.su.se
-
Kontakt
Stockholms universitet
Socialantropologiska institutionen
10691 Stockholm
Tel 08-163377
Besöksadress: Universitetsvägen 10B, plan 6 (Blå husen)
Studentexpedition e-post, socant@socant.su.se
Studievägledning e-post, studievagledare@socant.su.se
Studierektor e-post, studierektorgrund@socant.su.se
www.socant.su.se