
Informationen på den här sidan finns också på varje kurssida för VT21 i Stockholms universitets utbildningsskatalog.
Har du inte fått något mejl?
Vi mejlar den mejladress du har angett på antagning.se.
- Har du tittat bland skräpposten (spam)?
- Har du uppgett rätt mejladress? Kontrollera ditt konto hos antagning.se.
- Behöver du hjälp? Kontakta studievägledaren eller kursadministratören.
Webbregistrera dig och sista registreringsdag
Normalt ska du webbregistrera dig och du behöver oftast registrera dig före ett visst datum för att få behålla din plats på utbildningen. I mejlet du får från studievägledaren eller kursadministratören får du veta vad som gäller för din kurs.
Aktivera ditt universitetskonto för att kunna webbregistrera dig.
Antagen med villkor
Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, på grund av att institutionen först måste bedöma din behörighet. Kontakta studievägledaren eller kursadministratören.
Du som har en reservplats
Om du är reservplacerad blir du antagen i turordning vartefter det finns lediga platser. Reservantagningen startar efter att webbregistreringsperioden för ordinarie antagna är klar. På vissa kurser har vi reservupprop.
Vi mejlar erbjudande om reservplats till den mejladress du har angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din mejl.
Webbaserad undervisning digitalt i Zoom
Undervisning vid vår institution sker mestadels digitalt första halvan av vårterminen 2021. Det kommer enbart vara ett fåtal tillfällen med undervisning och examination på campus.
Läs också vår institutions FAQ med frågor och svar: Både distans- och campusundervisning vid institutionen våren 2021. FAQ
Våra lärare använder sig av e-mötestjänsten Zoom för föreläsningar och seminarier. Bekanta dig med Zoom innan det är dags för ditt första undervisningsstillfälle, det är kostnadsfritt för studenter vid Stockholms universitet.
Kurssajt i e-lärplattformen Athena
Vi använder oss av e-lärplattformen Athena för kommunikation inom våra kurser. Varje kurs har en egen kurssajt och där lägger den kursansvariga läraren upp lektionsplanering med mera. Du kommer åt Athena efter att du har registrerat dig.
Om du behöver skjuta upp studiestarten (få anstånd)
Om du har blivit antagen till en utbildning men inte kan påbörja utbildningen den terminen, kan du ansöka om att få anstånd med studiestarten.
Skjuta upp studiestarten (anstånd)
Om du behöver avbryta dina studier
Om du har hunnit registrera dig på kursen men den inte har startat, eller om du redan har börjat på kursen och vill avbryta dina studier, kan du göra ett tidigt eller ett sent avbrott.
Tidigt avbrott – inom tre veckor efter kursstart
Om avbrottet sker inom tre veckor efter kursstart kan du söka till utbildningen igen en annan termin, om den ges då. Det vill säga du kan inte bara omregistrera dig, utan behöver söka igen.
Du lägger själv in tidigt avbrott i Ladok för studenter. Du behöver inte kontakta studentexpeditionen och meddela det – den får ett automatiskt meddelande om det.
Sent avbrott – mer än tre veckor efter kursstart
Om du vill avbryta dina studier och det har gått mer än tre veckor efter kursstart, måste du kontakta studentexpeditionen för din utbildning:
- Om du har kontaktat studentexpeditionen och anmält avbrott och diskuterat igenom dina studier, har du oftast en möjlighet att fullfölja dina studier vid ett senare tillfälle. Om det då finns plats, kan du få omregistrera dig på en kurs eller söka ett program igen. För omregistrering, kontakta studentexpeditionen.
- Om du inte har anmält studieavbrott blir det betydligt svårare att kunna gå kursen eller programmet igen. Kontakta studentexpeditionen.
Både distans- och campusundervisning våren 2021
Både distans- och campusundervisning vid institutionen våren 2021. FAQ