Stockholms universitet

Individuella samtal och telefonrådgivning

Behöver du prata med någon? Vi stöttar dig när livet som student känns alltför utmanande och svårt!

Ibland kan livet innehålla utmaningar som kan påverka mående och studier negativt. Om du behöver stöd och hjälp att hantera det som är problematiskt för dig, så är du välkommen att boka tid på Studenthälsans samtalsmottagning eller ringa på vår telefonrådgivningstid (se nedan). Vi som arbetar här är kuratorer, företagssköterskor och psykologer. 

Nya samtalstider för kommande vecka publiceras på fredagar kl. 08:30. Vänligen boka inte in mer än en samtalstid per gång.

Webbtidbokning individuella samtal

Webbtidbokning hälsosamtal

 

 

Individuella samtal

Här bokar du tid för samtal med kurator, psykolog eller företagssköterska med utbildning i grundläggande psykoterapi. Om du bokar en tid för samtal på telefon så ringer vi upp dig på den tid du bokat. Välkommen!

Till webbtidbokningen

 

Samtal hos en psykolog på Studenthälsan.
Foto: Jens Olof Lasthein

 

 

Samtal om hälsa och levnadsvanor

Vill du förändra dina levnadsvanor? Behöver du hjälp att förstå hur din stress hänger ihop med din livsstil? Till företagssköterskorna på Studenthälsan är du välkommen för ett hälsosamtal. Det kan till exempel handla om sömn, kost, fysisk aktivitet, alkohol och tobak. 

Till webbtidbokningen

Ett hälsosamtal är 45 minuter och baseras på MI (Motiverande samtal) som är en evidensbaserad samtalsmetod för livsstilsförändring. Vid behov eller önskemål finns det möjlighet till uppföljande samtal. Du kan också komma i kontakt med en företagssköterska på telefon under andra tider (se nedan). 
 

En student besöker en företagssköterska på Studenthälsan.
Foto: Jens Olof Lasthein

 

 

Om du har generella frågor till Studenthälsan eller frågor som rör din egen situation och mående som student, är du välkommen att ringa på vår telefonrådgivning.

Torsdagar kl. 11.00–12.00
Telefonnummer: 08-674 77 00

 

Vi erbjuder avgränsade samtalskontakter där vi hjälper dig med sådana problem som stress, nedstämdhet, oro, alkoholvanor och andra livsstilsfrågor samt olika studierelaterade problem som exempelvis prestationsångest, prokrastinering och talängslan. 

Om du är i behov av akut hjälp rekommenderar vi att du vänder dig till vårdcentral, husläkarmottagning eller psykiatrisk mottagning. Om du behöver mer information om Studenthälsans samtalsmottagning eller har frågor om var du kan få bäst hjälp med just dina problem, är du välkommen att ringa Studenthälsans telefonrådgivning (se ovan) för att rådgöra med oss.

Du hittar också information om vård och hälsa samt var du kan få hjälp inom sjukvården på 1177.se eller telefon 1177.

På denna sida