Stockholms universitet

Universitetskonto och universitetskort

Universitetskontot är ingången till IT-tjänsterna vid Stockholms universitet för dig som är student. Du får tillgång till trådlöst nät, datorsalar, fillagring med mera.

Universitetskontot består av ett användarnamn och lösenord som du kan använda för att logga in på ett antal tjänster vid Stockholms universitet. Universitetskortet fungerar som lånekort, utskrifts- och kopieringskort.

Här är universitetets viktigaste IT-tjänster för dig som student:

Trådlöst nät

Logga in med ditt universitetskonto på det trådlösa nätet, med din bärbara dator. Vill du veta mer om hur man kommer åt det trådlösa nätet?

Trådlöst nät

Bibliotekstjänster

Utnyttjande av bibliotekets e-resurser förutsätter att du har ett universitetskonto. Vill du även låna fysiska böcker eller hantera dina lån online måste du ha ett universitetskort 

Beställ universitetskortet här

Datorsalar

Logga in med ditt universitetskonto för att använda datorerna i datorsalarna. I datorsalarna finns även utskriftsmöjligheter.

Här finns datorsalarna

Utskrifter, skanning och kopiering

I datorsalarna finns även Printomat, där du kan skriva ut, kopiera och skanna dokument. Du köper utskrifter på webben, betala med MasterCard, Visa, VisaElectron eller Maestro.

Köp utskrifter på webben


 

Universitetskortet

Så får du tillgång till universitetskortet

Du kan beställa ditt universitetskort på su.se/nyttkort när du har aktiverat ditt universitetskonto.

Aktivera ditt universitetskonto

Om du förlorar ditt universitetskort

Om du förlorar ditt universitetskort måste du spärra det omgående för att förhindra att det används av obehöriga. Spärra ditt gamla kort och beställ ett nytt på hemsidan.

På denna sida