Stockholms universitet

Vad får man lära sig på Kandidatprogrammet i affärssystem och tjänstedesign? Fråga mig!

Funderar du också på att börja studera på universitet direkt efter gymnasiet? Hej, jag heter Sam, är 21 år gammal och läser mitt sista år på Data- och systemvetenskap här på Stockholms universitet. Har du några frågor eller funderingar om min resa? Hur det är att studera IT på SU? Eller allmänt om hur det är att börja plugga direkt efter gymnasiet? Ställ dina frågor i formuläret nedan så besvarar jag dem utifrån min erfarenhet.

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:
 

Fråga: Hej Sam! Jag undrar hur det är att plugga IT på universitetet. Jag själv vill plugga marknadskommunikation och IT, men vet inte riktigt vad det innebär att plugga IT. /Samar

 

Svar: Hej Samar! Tack för din fråga. Att plugga IT på universitetet innebär att du kommer att fördjupa dig i olika aspekter av så kallad informationsteknik. IT är ett brett ämne och omfattar studier inom områden såsom mjukvaruutveckling, datavetenskap, databashantering och mycket mer beroende på programmet du väljer. Under studierna kan du förvänta dig att lära dig grunderna inom programmering, datateknik och systemdesign. Du kommer även under dina studier att arbeta med praktiska projekt, lösa tekniska problem och förstå hur teknologi används i olika branscher. 

 

Från min erfarenhet innehåller kandidatprogrammet marknadskommunikation och IT mindre traditionell IT såsom datavetenskap och programmering samtidigt som programmet har mer fokus på marknadskommunikation och hur det samspelar med de tekniska aspekterna.

 

Hoppas detta besvarar din fråga.

 

Med vänliga hälsningar,
Sam

_____________________________________________________________________________________________

På denna sida