Stockholms universitet

Vilka möjligheter ger samhällsvetenskapliga miljöstudier vid Stockholms universitet – egentligen?

Är du intresserad av samhälls- och miljöfrågor och hur samhälleliga processer leder till miljöförändring? Då kanske detta program är något för dig! Jag heter Emilia och läser det internationella Masterprogrammet i samhällsvetenskapliga miljöstudier. Ifall du har frågor om utbildningen, Stockholms universitet eller andra funderingar, tveka inte att höra av dig till mig.

 

 

Sök kurser och program 

Frågor och svar:

 

Fråga: Hej Emilia! Var tycker du finns de bästa jobben inom miljö och klimat i Stockholm?

Svar: Hej Albert! Tack för din fråga! Stockholm, speciellt hela Stockholms län, är fyllt av uppdrag inom just miljö och klimat. De flesta uppdrag går att få via kommuner, länsstyrelser, statliga verk eller via privata företag. Några av mina tips är t.ex. Naturvårdsverket, Vattenfall och Solvatten för att nämna några jag hört väldigt gott om, men kan även tipsa om Sustainergies, där man kan hitta diverse uppdrag, såsom hel-och deltid samt praktikplatser. Sedan beror det så klart på vilken inriktning man har på sina studier och vad man är intresserad av, i mitt fall av modeindustrin och då skulle jag närma mig t.ex. klädmärken för att jobba med hållbarhetsfrågor.

Hoppas detta gav svar och inspiration till din fråga.

Med vänlig hälsning
Emilia Nygård

____________________________________________________________________

Fråga: Hej! Vad är det mest stimulerande, utvecklande och roligaste med att plugga på SU? 

Svar: Hej och tack för din fråga! Jag skulle säga att det mest stimulerande med att plugga på SU är att det händer en hel del på campus, alternativt så kan man ta del av vad Stockholms stadsliv har att erbjuda. 

Det mest utvecklade är att lära sig något nytt hela tiden och att föreläsarna ofta kommer med nya perspektiv som utmanar ens sätt att tänka och se på saker. 

Roligast är nog att träffa och lära känna alla nya personer, som ofta har väldigt olika bakgrund, men som, t.ex. i mitt egna program, alla har ett gemensamt intresse och brinner för samma ämne.

Tveka inte att höra av dig ifall du har fler frågor. 

Vänligen, Emilia

____________________________________________________________________

På denna sida