Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

Omslaget till rapporten Svealandskusten 2017

Ny rapport: Svealands kust i fokus

En stor uppvällning orsakade ovanligt kallt och klart vatten förra sommaren. Läs också om hur kusten kan se ut om 8000 år. Rapporten produceras av experter från Stockholms universitet.

Stora Karlsö, utanför Gotlands västkust

Fartygsexpedition till Gotland

Just nu befinner sig forskningsfartyget R/V Electra af Askö utanför Stora Karlsö på Gotland. Här ska forskare från Stockholms universitet och SLUAqua tillsammans undersöka en spännande koppling mellan land och hav.

Människan, näringen och havet

Ny rapport om näringstillförseln i Östersjön

"Människan, näringen och havet" beskriver näringstillförsel och utmaningarna kring övergödningen i Östersjön. Hur har utvecklingen sett ut de senaste 100 åren? Vilka åtgärder har vidtagits och vilka förbättringar ser vi idag?

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Få Östersjöcentrums nyhetsbrev

Östersjöcentrum i sociala medierÖstersjöcentrum på Facebook Universitetet på Instagram Östersjöcentrum på Linkedin Östersjöcentrum på Twitter Östersjöcentrum på YouTube

Följ våra havsbloggar