Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Med havet i fokus!

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Vi är en unik kombination av experter och kommunikatörer som i samverkan med ett internationellt nätverk av marina forskare ska öka kunskapen om Östersjön och förbättra samhällets åtgärder mot miljöproblemen.

Örskärs fyr, norr om Gräsö i norra Uppland

Östersjöcentrum söker nya medarbetare

Stockholms universitets Östersjöcentrum är i en expansiv fas och flera anställningar, både forskare och kommunikatörer, kommer att utlysas under året. Just nu söker vi en forskare inom jordbrukets miljöpåverkan.

Östersjöns ekosystem

Baltic Eye - sätter Östersjön på agendan

Nya rön om Östersjön publiceras kontinuerligt och vid Stockholms universitet är just den forskningen både bred och djupgående. Så hur kommer det sig att det går så långsamt att lösa Östersjöns miljöproblem? Satsningen Baltic Eye vid Stockholms universitets Östersjöcentrum ska se till att beslutsfattare får den kunskap om Östersjön som de behöver.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Kunskapen når fram

meetings and visits on Askö

För havsforskare och marina experter

för fackfolk på havet.nu
Baltic Sea Centre on youtube