Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

R/V Electra med akter och A-ram synlig. Foto: Askölaboratoriet.

R/V Electra har anlänt till Sverige

Stockholms universitets nya havsforskningsfartyg R/V Electra af Askö har anlänt till Askölaboratoriets fastlandsbrygga. Under sommaren ska hon testköras, och kommer att användas för östersjöforskning i höst.

Örskärs fyr, norr om Gräsö i norra Uppland

Östersjöcentrum söker nya medarbetare

Vid Stockholms universitets Östersjöcentrum arbetar en unik kombination av experter och kommunikatörer. Just nu söker vi en befälhavare.

 Havsutsikt 1/2016, för havets bästa

Havsutsikt 1/2016, för havets bästa

NYTT NUMMER UTE NU! Följ med en forskargrupp till Antarktis, där besvärligt väder leder till spännande upptäckter. Eller träffa Jean-Michel Cousteau, en av de största kämparna och entusiasterna. Du kan också läsa om vår inställning till havet genom tiderna, och hur historien kan lära oss att skapa hållbarhet i framtidens fiske.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på Instagram Universitetet på YouTube

BEAM puff
Till avdelningssidan Baltic Health Index