Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

Avancerad vattenrening. Photo: Thomas Jarnetun

Avancerad vattenrening kan halvera kemikalieutsläpp

Bättre reningsmetoder på de största reningsverken runt Östersjön kan kraftigt reducera utsläpp av läkemedel och farliga ämnen till havet. Det visar vår nya policy brief som släpps på Världsvattendagen 22/3.

Wastewater Policy brief

DN: Reningsverken får inte bort alla gifter

– Teknik för förbättrad rening finns redan på plats men används främst inom industrin och för att rena dricksvatten, det menar Baltic Eyes miljökemist Emma Undeman.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Få Östersjöcentrums nyhetsbrev

Östersjöcentrum i sociala medierÖstersjöcentrum på Facebook Universitetet på Instagram Östersjöcentrum på Linkedin Östersjöcentrum på Twitter Östersjöcentrum på YouTube

Följ våra havsbloggar