Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

Raukar på Gotland

Almedalen 2015

Östersjön stod i fokus i Almedalen och Östersjöcentrum bjöd in till seminarier, medverkade i paneler och arrangerade utställningar, bland annat i samverkan med Initiativet Hållbara Hav och under Östersjöveckan.

Havsutsikt 1/2015

Havsutsikt 1/2015, inkräktare i havsmiljön

I numret kan du bland annat läsa om inkräktare i havsmiljön, både i form av främmande arter och plastpartiklar. Från SU medverkar Marko Filipovic, ACES, som skrivit om perfluorerade ämnen och Katja Broeg, Östersjöcentrum, som skrivit om mikroplaster.

De två äventyrarna Oskar Kihlborg och Sören Kjellkvist ger sig imorgon 4 juni ut på en lång paddeltu

Stå upp för Östersjön

Äventyrarna Oskar Kihlborg och Sören Kjellkvist klarade utmanigen att korsa havet mellan Visby och Stockholm på stand up paddleboards, SUP. Syftet var att uppmärksamma problemen med mikroplaster i havet.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

BEAM puff
Till avdelningssidan Baltic Health Index
till sajten www.svealandskusten.se

Baltic Sea Centre on youtube