Stockholms universitets Östersjöcentrum

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitets Östersjöcentrum

Med havet i fokus

Vid Stockholms universitet har framgångsrik forskning och utbildning om havet bedrivits i över fem decennium. Här utförs världsledande Östersjöforskning, men även forskning i andra svenska havsområden, i tropiska hav och i polartrakterna.

Stockholms universitets Östersjöcentrum har i uppdrag att stärka och synliggöra den betydande marina verksamhet som är utspridd på över tio olika institutioner vid universitetet. Därför visar vi både våra egna och andra institutioners nyheter om havet.

Workshop på Askö

Expertmöte om fiskeriförvaltning

En internationell grupp ledande fiskforskare samlas i veckan på Stockholms universitets fältstation Askölaboratoriet. De ska utveckla ett sätt att genomföra ekosystembaserade bedömningar och råd för fiskbestånden i Östersjön.

Havsutsikt 1/14

Havsutsikt 1/2014, späckat med bra sommarläsning!

Senaste numret av tidskriften Havsutsikt är precis utkommet. I det har flera forskare från Stockholms universitet författat artiklar. Bland annat beskrivs forskning om våtmarker, bromerade ämnen och regelverk mot övergödning. God läsning!

Rektor skriver på avtal för fartygsbyggnation

Askölaboratoriets nya fartyg

Fältstationen Askölaboratoriet behöver ett nytt fartyg. Familjen Erling-Perssons Stiftelse gav i februari 2013 Stockholms universitet ett bidrag på 30 miljoner kronor för att bygga ett modernt forskningsfartyg. Efter omfattande förberedelser är nu ett kontrakt med ett varv påskrivet.

Östersjöcentrum i Almedalen

Bra genomslag i Almedalen

Östersjöcentrum deltog både med visning av egna forskningsfartyget R/V Aurelia och i flera andra olika arrangemang under Almedalsveckan. Här har vi sammanställt bilder, filmer och länkar till olika presentationer där medarbetare från Östersjöcentrum var med.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Baltic Sea Centre on youtube
Miljöwebben

Miljöarbetet på Stockholms universitet är beroende av att medarbetare är delaktiga. Detta för att vi ska nå våra miljömål och därigenom minska påverkan på miljön.