Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Student vid dator. Foto: Pixabay

Workshop: Konsten att undvika plagering

Vi presenterar en nyskriven handbok i arbetet att motverka plagiering. Handboken är framtagen vid SU och riktar sig till dig som är universitetslärare, pedagogiskt ansvarig eller administratör. Här arbetar du med verkliga fall, för att se hur du upptäcker tendenser till plagiering i ett tidigt skede och hur du hjälper studenter rätt i sina studier. Workshoppen hålls på engelska.

How to teach in an active learning classroom. Foto Una Cunningham

Ny guide visar hur du undervisar i ett aktivt lärande klassrum

Hur undervisar man med ett teknikförstärkt aktivt lärande? Jo, det kan man göra i en av universitetets nya ALC-lärosalar som finns på campus Frescati och campus Albano.

Jonas Collin i studion. Foto: CeUL

Videoproduktion för lärare

Kursen som hjälper dig bli riktigt bra på att göra videofilmer. Du lär dig hela processen från koncept till manus till inspelning, redigering och publicering. Här producerar du en film under handledning.

Annelie Gunnerstad. Foto: CeUL

Ny handbok för att motverka plagiering

Hur kan du tänka om du misstänker fall av plagiering? Hur tolkar du digitala textjämförelseverktyg som finns för att upptäcka plagiat? Hur hjälper du studenter till bättre studieteknik? I en nyskriven handbok får SU:s lärare stöd och vägledning för att motverka plagiering.

Utlysning pedagogiska ambassadörer. Illustration: Pixabay

Utlysning av positioner som pedagogisk ambassadör

Ansök om position som pedagogisk ambassadör år 2023. Som pedagogisk ambassadör leder du ett pedagogiskt utvecklingsprojekt vid din institution. Du stödjer också kollegor, leder pedagogiska diskussioner, initierar och driver utvecklingsdagar om frågor som är relevanta för dig och dina lärarkollegor.

NU2022

Högskolepedagogisk utvecklingskonferens med tema ”att synliggöra lärande”

Konferensen NU2022 är Sveriges största mötesplats för spridning, dialog och debatt om pedagogiskt utvecklingsarbete i högre utbildning. Ta med dina kollegor och kom! Sista anmälningsdag är 13 maj.

Högskolepedagogiska nätverk
Dokumentera din pedagogiska skicklighet
Aktuell högskolepedagogisk forskning

Årets lärare - ett pris för bra undervisning

Årets lärare - ett pris för bra undervisning

social media

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube