Forskningsprojekt System för online-rehabilitering av Covid-19-patienter med långvariga kognitiva problem
Hur kan vi rehabilitera patienter med allvarliga och långvariga kognitiva problem efter Covid-19? I projektet designar vi ett online-rehabiliteringssystem. Systemet hjälper patienterna att bättre förstå sina problem, stödjer deras kognitiva träning och ökar deras motivation att arbeta med rehabilitering online.
Ett stort antal patienter har långvariga kognitiva problem efter en Covid-19-infektion. De kan ha koncentrationsproblem, vara trötta eller ha minnesstörningar, vilket hindrar dem från att gå tillbaka till sitt jobb och leva ett anständigt liv.
Rehabiliteringsklinikerna har svårigheter att hantera alla dessa patienter och väntelistorna är därför långa. Projektets mål är att utveckla ett system för onlinerehabilitering som stödjer egenvård.
Projektet avser att förse patienter med ett online-rehabiliteringssystem som gör det möjligt för dem att bättre förstå sina problem, träna för att övervinna problemen och öka deras motivation för onlineutbildning. Projektet avser också att förse rehabiliteringsklinikerna med ett system som kan stödja hela rehabiliteringsprocessen, och som integrerar befintliga system och tjänster.
Det system som utvecklas i projektet är baserat på en innovativ visualiseringsteknik som stödjer design, implementering och även exekvering av processen. Läkare ska kunna välja olika träningsmetoder i systemet, individanpassa träningen för patienter, och även fungera som on-linecoacher för patienterna.
Projektmedlemmar
Projektansvariga
Erik Perjons
Docent
Medlemmar
Uno Fors
Forskare
Martin Henkel
Docent
Kristian Borg
Marika Möller